κυλιομενο μενου

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Παράσταση διαμαρτυρίας



          Θέμα: Μη καταβολή δεδουλευμένων για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2014

Εδώ και αρκετούς μήνες δεκάδες συνάδελφοί μας εκπαιδευτικοί στο Κιλκίς παραμένουν απλήρωτοι.
Η Δ.Δ.Ε. Κιλκίς, κατά τη διαδικασία πληρωμής των δεδουλευμένων στους εμπλεκόμενους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2014 (επιτηρητές, προέδρους και μέλη επιτροπών), αποφάσισε να εξαιρέσει δύο (2) εξεταστικά κέντρα (Πολυκάστρου και Ειδικό Κιλκίς).
Μετά από αλλεπάλληλα ερωτήματα και εύλογες διαμαρτυρίες συναδέρφων, η απάντηση που δόθηκε είναι ότι τα χρήματα δεν επαρκούσαν για όλους (!) και ότι γι’ αυτόν το λόγο η πληρωμή αποφασίστηκε να γίνει κατά προτεραιότητα με βάση την ημερομηνία κατάθεσης (!) των σχετικών δικαιολογητικών.
Πιο συγκεκριμένα, η Δ.Δ.Ε. Κιλκίς, απαντώντας σε σχετικό έγγραφο της Ε.Λ.Μ.Ε. Κιλκίς, με το υπ. αριθμ. Φ.14.3/10448/17-12-2014 μας γνωστοποίησε τα εξής:
«Απαντώντας στο αίτημά σας, σας ενημερώνουμε ότι στα εξεταστικά κέντρα, στα οποία δεν έχει γίνει ακόμη η εκκαθάριση της δαπάνης είναι: το Ε.Κ. ΓΕΛ Πολυκάστρου καθώς και το Ειδικό Εξεταστικό κέντρο Κιλκίς που στεγαζόταν στο 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς.
Ο λόγος της μη εκκαθάρισης είναι ότι δεν είχαμε την ανάλογη πίστωση στον Κ.Α.Ε. (0515 Αποζημίωση εμπλεκομένων σε πανελλαδικές εξετάσεις).
Με το υπ.αριθμ. Φ14.1/2298/14-3-2014 έγγραφο της Υπηρεσίας μας ζητήσαμε από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου παιδείας το ποσό των 32.000,00€ (στον προαναφερθείσα ΚΑΕ) και μας πιστώθηκαν μόλις 20.000,00€.
Για το ποσό αυτό έπρεπε να γίνει η ανάληψη και η διάθεσή του σε δικαιούχους. Επειδή η εξόφληση μιας δαπάνης γίνεται στο σύνολό της, έπρεπε να επιλεχθούν κάποια εξεταστικά κέντρα, τα οποία και θα πληρώνονταν. Η επιλογή για την εξόφληση των Εξεταστικών Κέντρων έγινε με βάση την σειρά προτεραιότητας κατάθεσης των απαραίτητων ορθών δικαιολογητικών.
Η υπηρεσία μας με το υπ.αριθμ. Φ14.3/8156/2-10-2014 έγγραφό της ζήτησε εκ νέου από το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου να μεριμνήσει για την πίστωση του ανάλογου ΚΑΕ καθώς και για τον τρόπο με το οποίο θα γίνει η εξόφληση των δεδουλευμένων, μιας και η ανάληψη χρηματικού ποσού από οποιοδήποτε ΚΑΕ θα πρέπει να προηγείται της δαπάνης.»
Ως Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Κιλκίς, την Πέμπτη 19/03/2015, προχωρήσαμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Δ.Δ.Ε. Κιλκίς. Από τη συνάντηση με τον αναπληρωτή Δ/ντή της Δ.Ε. Κιλκίς και τον υπεύθυνο του τμήματος οικονομικών θεμάτων δεν προέκυψε κάποια σημαντική εξέλιξη για την επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος.
Ζητούμε να παρέμβετε προς τα αρμόδια υπουργεία Παιδείας και Οικονομικών για την επίλυση της κατάστασης και την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων σε όλους τους εκπαιδευτικούς χωρίς εξαιρέσεις.
  Ο  Πρόεδρος                                         Ο Γ. Γραμματέας


 Ξενέλης  Γεώργιος                               Γεωργούσης Ιωάννης