κυλιομενο μενου

Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Για την καταδίκη των 3 συνδικαλιστών των ΟΤΑ

Την τελευταία τετραετία, η πρωτοφανής επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα όλο και πιο πολύ συμπορεύεται με μια ένταση του αυταρχισμού, που θυμίζει τις πιο μαύρες στιγμές της ελληνικής και παγκόσμιας ιστορίας.
            Ποτέ μέχρι σήμερα η αστική δημοκρατία δεν είχε τόσο απροκάλυπτα προβάλλει το «επίθετο» αντί του ουσιαστικού όσο σήμερα.
            Η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, έχοντας απόλυτη επίγνωση ότι η πολιτική της, η οποία οδηγεί στη φτώχεια και την εξαθλίωση χιλιάδες εργαζομένους, δεν μπορεί να περάσει πείθοντας για την ορθότητά της, προχωρά στη χρησιμοποίηση των πιο αντιδραστικών όπλων της, όπως το να βγαίνουν οι απεργίες παράνομες, το χτύπημα των διαδηλώσεων με χημικά, οι επιστρατεύσεις, οι συλλήψεις και φυλακίσεις αγωνιστών, που συνοδεύονται από «αργία», «διαθεσιμότητα» κ.λπ.
            Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η καταδικαστική απόφαση του μονομελούς πλημμελειοδικείου Αθηνών για 6μηνη φυλάκιση με αναστολή, που οδηγεί όμως σε «αργία» από τη δουλειά,  τρεις συνδικαλιστές των ΟΤΑ –Νίκο Αδαμόπουλο, Βασιλική Καραγεώργου και Νίκο Μαυρουδή-, γιατί υπερασπίστηκαν με την παρουσία τους πολυήμερο απεργιακό αγώνα των εργαζόμενων στο Δήμο Ηρακλείου το 2007!
            Καταγγέλλουμε αυτή την απόφαση του δικαστηρίου, που δεν στηρίχτηκε σε κανένα στοιχείο παρά μόνο στην πολιτική απόφαση της κυβέρνησης να καταστείλει κάθε ταξική συνδικαλιστική δράση και αλληλεγγύη, και να δώσει το μήνυμα στο σύνολο της εργαζόμενης πλειοψηφίας ότι θα είναι αμείλικτη στην υπεράσπιση της αντεργατικής πολιτικής της με κάθε μέσο.
            Ζητάμε να αθωωθούν οι τρεις συνδικαλιστές και να μην εφαρμοστεί το μέτρο της «αργίας».
            Δηλώνουμε ότι θα είμαστε αγωνιστικά αλληλέγγυοι σε οποιαδήποτε τέτοιου τύπου δίωξη και κατηγορηματικά αντίθετοι σε κάθε ενέργεια που επιδιώκει να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και να εμποδίσει τη συλλογική αγωνιστική προσπάθειά τους να αντισταθούν στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική που βιώνουμε.
                                                                                     
 Ο Πρόεδρος                                                                                                                          Ο Γεν. Γραμματέας


                                                                                                              
Ξενέλης Γιώργος                                                                                                                 Γεωργούσης  Ιωάννης


Υπεύθυνος του blog: Πολυχρονιάδης Γιώργος