κυλιομενο μενου

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Διαμαρτυρία του συλλόγου διδασκόντων Γυμνασίου και λυκειακών τάξεων Ν. Αγιονερίου

Κοιν.:  Δ/νση  Δ/θμιας  Εκπ/σης Ν. Κιλκίς
Ε.Λ.Μ.Ε. Κιλκίς


Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γυμνασίου – Λ.Τ. Ν. Αγιονερίου εκφράζει την έκπληξη και την απογοήτευσή του για την απόφαση της Διοίκησης να αφαιρέσει από τη μαθήτρια Θωμαή Τσαούση τη δυνατότητα να συνεχίσει τη φοίτησή της στη Γ' τάξη του σχολείου, παρακολουθώντας τη Θετική Κατεύθυνση και να την αναγκάσει να μετακινηθεί σε άλλο σχολείο σε απόσταση 30 χλμ.

Με λύπη διαπιστώνουμε ότι το σύνθημα “Πρώτα ο μαθητής” από τη μεριά του Υπουργείου είναι απλώς ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα και δεν αφορά σε καμιά περίπτωση μαθητές-τριες οικονομικά και κοινωνικά ευάλωτους-ες, όπως η εν λόγω μαθήτρια.

Η επιλογή να εξαντληθεί κάθε περιθώριο νομιμότητας με τον πλέον τυπικό τρόπο σε μια τέτοια περίπτωση, ειδικά σε καιρούς όπως αυτοί που διανύουμε, μας απογοητεύει ως εκπαιδευτικούς και παιδαγωγούς. Ελπίζουμε από εδώ και στο εξής να μην αναγκαστεί κανένας μαθητής-τρια να φύγει από το σχολείο πριν αποφοιτήσει και να μην χρειαστεί να έρθουμε αντιμέτωποι με αποφάσεις της Διοίκησης που στόχο έχουν την αποψίλωση του σχολείου. Διότι εμείς ως εκπαιδευτικοί είμαστε μάχιμοι καθημερινά και διότι τα σχολεία δεν κλείνουν από μόνα τους, αλλά από τις αποφάσεις των στελεχών της Διοίκησης.


Το παρόν κείμενο συντάχθηκε σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου (Πράξη 13η, 27-9-11)

   Ενημερώνουμε επίσης τους συναδέλφους πως το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ν.Κιλκίς πραγματοποίησε παράσταση στο Δ/ντή β/θμιας εκπαίδευσης κο Κωνσταντινίδη την Πέμπτη 29-09-2011 και του έθεσε το θέμα, αλλά συνάντησε την κατηγορηματική του άρνηση να κάνει δεκτό το δίκαιο και λογικό αίτημα του συλλόγου διδασκόντων με το οποίο φυσικά συμφώνησε και το ΔΣ της ΕΛΜΕ. Η αιτιολογία της άρνησής του στηρίχτηκε στο γεγονός ότι δεν μπορούσε για 1 μαθήτρια να απασχολήσει εκπαιδευτικούς για 4 επιπλέον ώρες  Βιολογίας και Χημείας κατεύθυνσης. Όμως στο ίδιο σχολείο υπάρχει και βιολόγος και χημικός με μειωμένο ωράριο και γενικά στο νομό δεν υπάρχει έλλειψη του κλάδου ΠΕ04 αλλά πλεόνασμα. Η κριτική δική σας συνάδελφοι!!!

Υπεύθυνος blog: Πολυχρονιάδης Γεώργιος