κυλιομενο μενου

Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Τρίωρη στάση εργασίας



Το υπουργείο καλεί τους διευθυντές για να τους μάθει πώς θα αξιολογήσουν τους συναδέλφους, προσπαθώντας να τους κάνει συνένοχους στην άθλια πολιτική των απολύσεων.
Tο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ν. Κιλκίς αποφάσισε την κήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας στις 25/06/2014 ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ   και 26/06/2014 ημέρα ΠΕΜΠΤΗ τις τρεις τελευταίες   ώρες του πρωινού κύκλου  και παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Ν. Κιλκίς στις 11.30μμ.
Καλούμε τους Διευθυντές, ως μέλη του συνδικάτου, να απέχουν από τα σεμινάρια αυτά και τους υπόλοιπους συναδέλφους δυναμικά και αποφασιστικά να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις για τη ματαίωση των σεμιναρίων.
Γιατί δεν πρέπει να πάνε οι συνάδελφοι διευθυντές των σχολείων .
1ον . Γιατί έχει ο σύλλογος απεργία και μάλιστα έχει προκηρυχθεί για τα σεμινάρια αυτά. Η απεργιακή κινητοποίηση είναι διευκολυντική για τους ίδιους.
2Ον . Γιατί τα σεμινάρια αυτά έχουν απαξιωθεί από το σύνολο των ίδιων των Διευθυντών εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αφού πουθενά στην Ελλάδα δεν έχουν γίνει . H συμμετοχή έφθασε στην καλύτερη περίπτωση στους 4-5 συναδέλφους  .
3ον . Γιατί ενώ η ΕΛΜΕ , η ΟΛΜΕ , οι συνάδελφοι μεταξύ τους ,  έχουν  ανοίξει πραγματικό διάλογο  για τις επιπτώσεις της δήθεν αξιολόγησης με συναντήσεις , σεμινάρια , κείμενα , επιχειρηματολογώντας για τα δεινά που θα επιφέρει όχι μόνο στους εκπαιδευτικούς αλλά κυρίως στα παιδιά και τα σχολεία από την άλλη πλευρά απόλυτη σιωπή . Οι εμπνευστές της αξιολόγησης και αυτό-αξιολόγησης , πολιτικοί και εκπαιδευτικοί κρυμμένοι στα συμβούλια και στα αξιώματά τους μακριά από τα πραγματικά προβλήματα σιωπούν.
4ον . Γιατί όλοι αυτοί οι επιστήμονες πληρώνονται αδρά για να πραγματοποιήσουν όλο αυτό το πακέτο αξιολόγησης (σεμινάρια, επιτροπές, εργασίες) ενώ όλοι οι υπόλοιποι θα πρέπει να επιμορφωθούν μόνοι τους , εκτός ωραρίου και με βεβαίωση παρακολούθησης μάλιστα.
 Η πιο σωστή επιλογή είναι η χρήση της απεργιακής κινητοποίησης για να μην παραστεί κανένας συνάδελφος διευθυντής . Επιλογή που έγινε σε όλη τη χώρα και στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα στο Υπουργείο Παιδείας και στην Κυβέρνηση να πάρει πίσω την αξιολόγηση .

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΞΕΝΕΛΗΣ                                                            Ι. ΓΕΩΡΓΟΥΣΗΣ