κυλιομενο μενου

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Ομάδες σχολείων

ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ Ν. ΚΙΛΚΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Το Υπουργείο Παιδείας προωθώντας τη λογική των ευέλικτων – ανεξέλεγκτων – αναγκαστικών μετακινήσεων εκπαιδευτικών προωθεί μέσα από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια την ενιαιοποίηση των ομάδων σχολείων εντός ΠΥΣΔΕ. Το μέτρο αυτό έρχεται να λειτουργήσει συμπληρωματικά σε όλες τις νομοθετικές παρεμβάσεις του Υπουργείου σχετικά με τις περιοχές μετάθεσης και τις υποχρεωτικές μετακινήσεις.
 Το  ΠΥΣΔΕ του Ν. Κιλκίς αποφάσισε  τον ορισμό 4 ομάδων σχολείων.
Παρότι το Δ.Σ της ΟΛΜΕ 18/2/13 πρότεινε την διατήρηση των ομάδων σχολείων ως είχαν και το Δ.Σ της ΕΛΜΕ με απόφασή του στις 15/2/13 έθεσε συγκεκριμένα κριτήρια καθορισμού των ομάδων τα οποία παραπέμπουν σε καθορισμό πολύ περισσότερων ομάδων από  3 και τελικά 4 που πρότεινε ο Διευθυντής Εκπαίδευσης , οι δυο αιρετοί του κλάδου Λοκοβίτης Μιχαήλ και Αγγίσταλη Αικατερίνη συμφωνήσαν και αποδέχτηκαν την πρόταση της Διεύθυνσης.
 Πιστεύουμε ότι η ενέργεια των αιρετών  έρχεται σε αντίθεση με τις θέσεις των συνδικαλιστικών μας οργάνων ΕΛΜΕ/ΟΛΜΕ και θα δημιουργήσει προβλήματα στους συναδέλφους. Τους καλούμε στο εξής να βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με το συνδικάτο, ώστε στο εξής να μην επαναληφθεί η ίδια συμπεριφορά. Το ΔΣ της ΕΛΜΕ ν. Κιλκίς θεωρεί τους 2 αιρετούς κομμάτι του κλάδου και όχι πειθήνια όργανα της διεύθυνσης και του υπουργείου. Μάλιστα και τα 2 μέλη υπήρξαν επί χρόνια μέλη του ΔΣ και μάλιστα και μέλη του προεδρείου. Είναι ανεπίτρεπτο να ενεργούν με αυτόν τον τρόπο.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                 Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΞΕΝΕΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ                                                                  ΓΕΩΡΓΟΥΣΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ


 Υπεύθυνος του blog: Πολυχρονιάδης Γιώργος