κυλιομενο μενου

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Ανακοίνωση ΠΑΣΚ για τη σύνθεση των συμβουλίων

«ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ – ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ – ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ»
ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΚΠ/ΣΗΣ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, Ενώ βαδίζουμε σε μια πολύ δύσκολη εποχή, με τεράστια προβλήματα- οικονομικά, κοινωνικά, πολιτικά- δυστυχώς υπάρχουν κάποιοι, στα υψηλά κλιμάκια, οι οποίοι πιστεύουν ότι μπορούν να αναβιώσουν την ίδια κατάσταση που έφερε τη χώρα στον γκρεμό και διέλυσε τον κοινωνικό ιστό. Ήρθε λοιπόν η απόφαση του καινούργιου Περιφερειακού Διευθυντή, ο οποίος με την επιλογή «ημετέρων» ή «φίλα προσκείμενων προσώπων» συνεχίζει στη λογική του ελέγχου της δημόσιας διοίκησης από την κεντρική εξουσία. Συγκρότησε τα υπηρεσιακά συμβούλια της Κεντρικής Μακεδονίας βάζοντας στο περιθώριο (ή αποκλείοντας ή τοποθετώντας, εκ του πονηρού αναπληρωματικούς) πρόσωπα με προσόντα μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών στη δημόσια διοίκηση) και τεράστια διοικητική εμπειρία και αποδεδειγμένα άριστη λειτουργία.
Λυπούμαστε για αυτήν την πρακτική που είναι έξω από τις αρχές της παιδείας και της εκπαίδευσης, έξω από τις αρχές της ισότητας ,της ισονομίας, της ισοπολιτείας.
Δηλώνουμε ότι αυτού του είδους οι κινήσεις μας γυρίζουν χρόνια πίσω και μας βρίσκουν αντίθετους. Πιστεύουμε ότι τις καταδικάζει το σύνολο του εκπαιδευτικού κόσμου. Πρέπει επιτέλους, μέσα στη δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε, να επικρατήσουν φωνές λογικές με ήθος και αξιοπρέπεια.
Είναι πλέον αδήριτη ανάγκη να λειτουργήσει η Σχολή Στελεχών Εκπαίδευσης και μέσα από ειδικό, κοινά αποδεκτό, συμβούλιο επιλογής, με αδιάβλητα και αντικειμενικά κριτήρια, να γίνεται η στελέχωση του κρατικού μηχανισμού.
Θα θυμίσουμε στον Περιφερειακό Διευθυντή ότι στην προηγούμενη περίοδο της επιλογής Διευθυντών Εκπαίδευσης οι δύο Διευθυντές της Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης δεν είχαν καμία σχέση με την παράταξή μας, για να φέρει στο νου του τον τρόπο που μερικοί σκέφτονται και δρουν, διαφορετικά φυσικά, από ότι ο ίδιος.
Εύγε κ. Περιφερειακέ Διευθυντά, είστε πιστός στις εντολές αυτών που σας επέλεξαν. Λυπούμαστε πραγματικά ως παράταξη που, για πρώτη φορά, αναγκαζόμαστε να χρησιμοποιήσουμε αυτό το ύφος που δεν αρμόζει σε εκπαιδευτικούς.
ΠΑΣΚ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ