κυλιομενο μενου

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Η ανατροπή τους είναι η μόνη ελπίδα

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ Ν. ΚΙΛΚΙΣ
2012: ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΛΠΙΔΑ Η ... ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ
Το 2012 θα είναι καλό ΜΟΝΟ αν είναι ... ανατρεπτικό!

Ζούμε σε έναν κόσμο που οξύνονται δραματικά οι αντιθέσεις:

·                              Το πλουσιότερο 1% του πλανήτη κατέχει το 38% του παγκόσμιου πλούτου.
·                              Το 0,01% του παγκόσμιου πληθυσμού κατέχει 14 τρις δολάρια.
·                              Ο αριθμός των εκατομμυριούχων κροίσων με επταψήφιες και πάνω περιουσίες αυξήθηκε στο 2011 κατά 14% κι έφτασε τα 11,2 εκατομμύρια.
·                              Στην ΕΕ με την «κρίση χρέους» οι πλούσιοι είδαν τα πλούτη τους να αυξάνονται κατα 8,8% και να ανέρχονται στα 3,7 τρις δολάρια.
·                              Το 2008 οι δισεκατομμυριούχοι του πλανήτη σύμφωνα με το περιοδικό Forbes ήταν 793. Το 2011 εν μέσω σφοδρής κρίσης ανήλθαν στους 1210.
·                              Για κάθε έναν από τους 417 νέους δισεκατομμυριούχους σε σχέση με το 2008, αντιστοιχούν 105.000 περισσότεροι νεόφτωχοι, πένητες και λιμοκτονούντες.


Την ίδια ώρα κι ενώ τα κυρίαρχα μέσα και οι κονδυλοφόροι του συστήματος νυχθημερόν μας ασκούν πλύση εγκεφάλου για το ότι φταίνε οι «δημόσιοι υπάλληλοι», φταίνε οι ψηλοί μισθοί, οι συντάξεις, «μαζί τα φάγαμε» κι άλλα τέτοια ψέμματα, τι συμβαίνει για τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού;

·                              Το 1/3 των Ελλήνων ζουν με λιγότερα από 470 ευρώ μηνιαίως, ενώ 1 στα 5 παιδιά ζει επίσης κάτω από τα όρια της φτώχειας.
·                              Βάσει μελέτης του ΕΚΑ η Ελλάδα παρουσιάζει το υψηλότερο ποσοστό φτώχειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 15, της τάξης του 20,1%.
·                              Ένας στους δέκα έλληνες αδυνατεί να καλύψει τέσσερις από τις 9 ανάγκες που απαρτίζουν το δείκτη ακραίας υλικής αποστέρησης.
·                              Από τον Ιούλιο του 2010 έως τον Ιούλιο του 2011 καταγράφηκαν 213.241 άνεργοι επιπλέον, την ώρα που το ποσοστό ανεργίας στην ηλικιακή ομάδα 15-24 έφτασε το 42,4%.
·                              Πάνω από 250.000 άτομα τρέφονται καθημερινά μέσω των συσσιτίων και η Ελλάδα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις στις αυτοκτονίες.


Αυτά που μας ετοιμάζουν στην εκπαίδευση είναι απίστευτα κι όμως αληθινά:

  • Με άλλες 11.000 συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών το 2011, διορίστηκαν μόλις 481 σε όλη τη Β/θμια Εκπαίδευση (από 2.800 το 2009)!

  • Η κατάργηση του ΟΕΔΒ έφερε τον κυβερνητικό στόχο (ανακοίνωση 25/8): “τα βιβλία να φτάσουν στα σχολεία ως τις αρχές Νοέμβρη”! Γιατί λεφτά μπορεί να διατίθενται στους εργολάβους των διαδραστικών ή των laptop, τους εργολάβους που θα αντικαταστήσουν τον ΟΣΚ, τα 4,5 εκατομμύρια που ξοδεύτηκαν απ'το Υπουργείο σε μία διαφήμιση του ΕΣΠΑ. Μπορεί να διατίθενται και στις 4000 προσλήψεις στην αστυνομία, αλλά όχι σε βιβλία και εκπαιδευτικό προσωπικό
  • Γι'αυτό κι οι νέες περικοπές που φτάνουν τον έναν ακόμη μισθό: πάγωμα των κλιμακίων, χαμηλότερο αφορολόγητο, “εισφορές” για τα ασφαλιστικά ταμεία και την...ανεργία. Πρόκειται για καταγέλαστη υποκρισία από τους ληστές των ταμείων και τους απελευθερωτές των απολύσεων.

  • Έπεται το Ενιαίο Πεινολόγιό τους, με αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, με αύξηση ωραρίου και αξιολόγηση.

  • Έπονται άλλες 1000 καταργήσεις σχολείων σε όλη τη χώρα.

  • Στα σχέδια κι η άρση της μονιμότητας (απελευθέρωση απολύσεων) και στο Δημόσιο.

  • Ετοιμάζονται οι επιδοτούμενες ΜΚΟ κι οι δήμοι να στείλουν καθηγητές με μπλοκάκι στα σχολειά.

Ο καπιταλιστικός κόσμος δεν μπορεί πλέον να δώσει απαντήσεις στα οξυμένα κοινωνικά προβλήματα. Γεννά τεράστιες αντιθέσεις, υπερπλούτη και χλιδή από τη μια, φτώχεια και θάνατο από την άλλη. Για το 2012 δυστυχώς δεν μπορούν να υπάρξουν ευχές, τη στιγμή που το ΔΝΤ κάνει λόγο για ύφεση που θα διαρκέσει έως το ...2030!! Μόνη ευχή είναι ο ξεσηκωμός και η ΑΝΑΤΡΟΠΗ του βάρβαρου και βάναυσα άδικου κοινωνικού συστήματος!

  • Όχι στη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης και της απαξίωσης του εκπαιδευτικού
·        Ριζικές αυξήσεις σε μισθούς-συντάξεις-δημόσιες κοινωνικές δαπάνες – Φέρτε πίσω τα κλεμμένα των Μνημονίων!
·        Μονιμότητα για όλους τους μισθωτούς-Απαγόρευση των απολύσεων-Μαζικές προσλήψεις στο κοινωνικό κράτος- Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις και στο ξεπούλημα των δημοσίων οργανισμών
·        Τέρμα στη φοροασυλία για τους άρχοντες των τραπεζών, του εφοπλισμού και των βιομηχανιών & την Εκκλησία
·        Παύση πληρωμών στους τοκογλύφους
·        Διαγραφή όλου του χρέους προς τους καπιταλιστές –ΔΕΝ χρωστάμε, ΔΕΝ πουλάμε, ΔΕΝ πληρώνουμε
·        Να εθνικοποιηθούν η Τράπεζα της Ελλάδας και οι υπόλοιπες ιδιωτικές τράπεζες και να λειτουργήσουν με κοινωνικό - εργατικό έλεγχο.
·        Να φύγει η κυβέρνηση του μνημονίου
Ξενέλης Γιώργος, Αντιπρόεδρος Ε.Λ.ΜΕ.
Αγγίσταλη Κατερίνα, μέλος Δ.Σ. Ε.Λ.ΜΕ.