κυλιομενο μενου

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

"ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥNEΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ Δ.Σ. ΣΤΗΝ Ε.Λ.ΜΕ. ΚΙΛΚΙΣ"

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ Ν. ΚΙΛΚΙΣ

 ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ Ν. ΚΙΛΚΙΣ
Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία, οι εκλογές στην ΕΛΜΕ Ν. Κιλκίς ανέδειξαν τις Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις πρώτη δύναμη. Οι συνάδελφοι εκτίμησαν τη συνδικαλιστική ηθική και τη διαρκή παρουσία μας δίπλα τους και τη στάση μας απέναντι στα προβλήματα που πρόεκυπταν από τις πολιτικές της εκάστοτε κυβέρνησης.
Στις 15-12-2011 έγινε η συγκρότηση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ. Διεκδικήσαμε, όπως οφείλαμε, τη θέση του Προέδρου της ΕΛΜΕ. Η ΔΑΚΕ, τελικά, ήταν αυτή που εξασφάλισε τη θέση του Προέδρου χάρη στη στήριξη που της πρόσφερε η πρωτοεμφανιζόμενη «Ανεξάρτητη Κίνηση Καθηγητών». Για τη θέση του Προέδρου απορία προξενεί το γεγονός ότι ο εκπρόσωπος της «Ανεξάρτητης Κ.Ε.» δεν ψήφισε τον εαυτό του, ενώ ήταν υποψήφιος, αλλά ψήφισε  τον υποψήφιο της ΔΑΚΕ.
Για τη θέση του Αντιπροέδρου η ΔΑΚΕ ψήφισε τον υποψήφιο των «Ανεξάρτητων», για να ολοκληρωθεί η συναλλαγή. Η ΠΑΣΚ απέσυρε τον υποψήφιό της για τη θέση του Αντιπροέδρου, ψήφισε το δικό μας υποψήφιο κι έτσι η συναλλαγή ΔΑΚΕ και “Ανεξάρτητων” δεν ολοκληρώθηκε επιτυχώς!
Συνάδελφοι της ΔΑΚΕ, θυμηθείτε την παροιμία : « τα στερνά τιμούν τα πρώτα». Οι συμφωνίες κάτω από το τραπέζι και σε κλειστά γραφεία εκτός ΕΛΜΕ μας δημιουργούν ερωτηματικά και απορίες. Ο μύθος του Δούρειου Ίππου φαντάζει πάλι επίκαιρος.
Συνάδελφοι-ισσες,
οι Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις το επόμενο διάστημα θα παλέψουν απέναντι στα μέτρα που έρχονται (εργασιακή εφεδρεία, μείωση μισθών, συγχωνεύσεις σχολείων, βαθμολόγιο, μισθολόγιο κ.ά.) με μεγαλύτερη δύναμη από πριν, γιατί δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το δρόμο του αγώνα. Δε θέλουμε να είμαστε αρεστοί αλλά χρήσιμοι. Θα τιμήσουμε την ψήφο που μας δώσατε με αξιοπρέπεια και στάση ευθύνης απέναντι στη λογική του συμβιβασμού και της υποταγής.
    ΞΕΝΕΛΗΣ  ΓΙΩΡΓΟΣ, Αντιπρόεδρος Ε.Λ.ΜΕ.
    ΑΓΓΙΣΤΑΛΗ  ΚΑΤΕΡΙΝΑ, Μέλος Δ.Σ. Ε.Λ.ΜΕ.