κυλιομενο μενου

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Περί της «δημιουργικής συλλογικότητας ο λόγος………



Π.Ε.Κ.
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΙΛΚΙΣ
΄΄Περί της «δημιουργικής συλλογικότητας ο λόγος………΄΄
 Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
  Δώσαμε μια μάχη και την κερδίσαμε. Μέσα σε ένα πολωτικό κλίμα μιλήσαμε μαζί σας  και μας στηρίξατε στις εκλογές των υπηρεσιακών συμβουλίων. Πιο δυνατοί  συνεχίζουμε  για τις εκλογές για το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΜΕ και το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ με συνέπεια, κριτική, αυτοκριτική και επιχειρήματα. Ευχόμαστε στους εκλεγμένους αιρετούς του κλάδου μας καλή θητεία, σωστές αποφάσεις πέρα και έξω από κάθε λογής κομματικές σκοπιμότητες. Εμείς θα είμαστε παρόντες, διατηρώντας το δικαίωμα της κριτικής στα πλαίσια της δημοκρατικής λειτουργίας του ΠΥΣΔΕ, αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι να βάλουμε πλάτη σε ενέργειες που πλήττουν την εκπαίδευση, τον κλάδο και το συνάδελφο. Ο συνάδελφος δεν πρέπει να αδικείται, αλλά δεν πρέπει να νιώθει και αδικημένος. Περιμένουμε από τους αιρετούς ουσιαστική και πλήρη ενημέρωση μέσα στους συλλόγους των σχολείων.
   Η πραγματικότητα που βιώνουμε καθημερινά διαψεύδει την δήθεν «κανονικότητα» που εμφανίζει ο υπουργός Παιδείας. Το «άριστα» του πρωθυπουργού στον τέως υπουργό παιδείας ήταν ανάγκη κομματικής τόνωσης και ιδεολογικής υπόμνησης στο περίκλειστο ακροατήριο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.  Σήμερα μετά από 2 μήνες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς υπάρχουν χιλιάδες κενά και στη γενική εκπαίδευση, και στην τεχνική εκπαίδευση αλλά και στη ειδική αγωγή. Τελικά ο υπουργός παιδείας έμεινε «στάσιμος» και φυσικά ποτέ δεν θα πάρουμε απάντηση για το ποιος φταίει: ο γαλαντόμος «καθηγητής» που έβαλε το άριστα ή ο κακός μαθητής; Μαθήματα όπως η μουσική, η τεχνολογία και τα καλλιτεχνικά για το υπουργείο είναι σαν να μην υπάρχουν και το ΕΠΑΛ Αξιούπολης έχει ακόμη κενά. Σήμερα ο νέος υπουργός ανατρέπει το πόρισμα Λιάκου και μας υπενθυμίζει ότι η αξιολόγηση απλά πάγωσε, ότι θα επανέλθει και πως δεν πρέπει να μας φοβίζει.

    Ο εκπαιδευτικός είχε ταυτιστεί με την έννοια του αγωνιστή. Σήμερα ως αποτέλεσμα της απραξίας, της αδράνειας και της «αγρανάπαυσης» που μας έχει επιβάλλει η ηγεσία της ΟΛΜΕ νιώθουμε απογοητευμένοι, υποδουλωμένοι και συμβιβασμένοι. Σας καλούμε στον όμορφο αγώνα της δημιουργικής συλλογικότητας, αντάξιο της πλούσιας αγωνιστικής ιστορικής πορείας του κλάδου μας. Ο αγώνας αυτός για να έχει αποτέλεσμα πρέπει πρώτα όλοι  να τον πιστέψουμε, πρέπει όλοι  να συμμετέχουμε στο σωματείο μας, στο νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ, στις γενικές συνελεύσεις και στις επιτροπές διεκδίκησης των αιτημάτων μας. Μαζί με τους διδασκαλικούς συλλόγους, τους γονείς, τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς, τους αναπληρωτές, την ΟΛΤΕΕ, τους εργαζόμενους, τους εργάτες, τους αγρότες και γιατί όχι με τους μαθητές θα πετύχουμε την ανατροπή αυτών των πολιτικών λιτότητας. Τα προβλήματα είναι κοινά και πολλά. Διασπασμένοι δεν μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε. Η κυβέρνηση αλλά και κάθε κυβέρνηση που τυχόν θα έρθει είναι εγκλωβισμένη σε μνημόνια. Θεωρούμε ότι εκφράζουμε την αυθεντική αγωνία για την εκπαίδευση και τον εκπαιδευτικό. Καλούμε, σήμερα που τα οράματα της γενιάς του Πολυτεχνείου μας εμπνέουν, καθαρά, έντιμα και ειλικρινά και χωρίς προϋποθέσεις όλες τις συνδικαλιστικές παρατάξεις και όλους σας να ενώσουμε τις δυνάμεις μας  στηρίζοντας το καινούργιο διοικητικό συμβούλιο που θα εκλεγεί στις 20 του Δεκέμβρη. Γιατί μόνο αν εκφράσουμε ένα δημιουργικό ρεύμα συλλογικότητας με στοχασμό και κριτική διάθεση για τα εκπαιδευτικά πράγματα της χώρας, μακριά από στείρα συνθήματα και άκρατους βερμπαλισμούς θα καταφέρουμε να αναδείξουμε μια συνδικαλιστική πρόταση ουσίας με διάλογο και κουλτούρα σύνθεσης των διαφορετικών απόψεων.
ΠΑΝΤΑ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΑΣ