κυλιομενο μενου

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

΄΄Περί διευθυντών διεύθυνσης………΄΄

Στις 1 Φεβρουαρίου 2016 θα τοποθετηθούν οι νέοι διευθυντές διεύθυνσης. Για το νέο τρόπο επιλογής τους έχουμε να παρατηρήσουμε:

1. Τα αντικειμενικά μετρήσιμα μόρια έχουν ελάχιστη σημασία.
2. Τα μόρια της ψηφοφορίας εκμηδενίζονται.
“Υποψήφιο στέλεχος το οποίο δε συγκεντρώνει κατά τη μυστική ψηφοφορία τουλάχιστον το 20% των έγκυρων ψήφων συμμετέχει στην περαιτέρω διαδικασία επιλογής, χωρίς να προσμετράται στη συνολική του μοριοδότηση το ανωτέρω ποσοστό επί των 12 μορίων”.
Τι εννοεί ο «ποιητής»; αν υπάρχουν 6 υποψήφιοι (εύκολο) και ο καθένας τους πάρει κάτω από το 20% των έγκυρων ψήφων (πολύ πιθανό), τότε όλοι παίρνουν μηδέν μόρια από την ψηφοφορία. 
3. Η νεοσύστατη συνέντευξη - την οποία φυσικά δε συναντάμε πρώτη φορά αλλά  πρώτη φορά θα διεξάγεται με ευθύνη  Περιφερειακού Συμβουλίου - με τα τρία από τα πέντε μέλη διορισμένα, θα διαδραματίζει όχι απλά καθοριστικό αλλά τον αποφασιστικό ρόλο. Άραγε που είναι ο τρίτος αιρετός για τον οποίο μιλούσε ο κος Κουράκης, όταν ήταν στο Υπουργείο Παιδείας.
4. Και αν παρά ταύτα κάτι δεν πάει καλά, το ανωτέρω “συμβούλιο επιλογής δύναται με ομόφωνη και πλήρως αιτιολογημένη απόφαση να αποκλείσει από την περαιτέρω διαδικασία υποψήφιο που κατά τη διάρκεια της συνέντευξης διαπιστώνεται ότι δεν είναι κατάλληλος για την άσκηση των καθηκόντων του διευθυντή εκπαίδευσης”.
5. Γιατί άραγε θα προηγηθεί η μυστική ψηφοφορία και η δημοσιοποίηση των μορίων που θα προκύψουν από αυτήν (11-1-2015) και στη συνέχεια θα γίνουν οι συνεντεύξεις (12-19/1/2015); Μα φυσικά να «εκμηδενιστούν» όλες οι πιθανότητες κάποιου αστάθμητου λάθους στην επιλογή. Φαντάζεστε συνάδελφοι να είχαν προηγηθεί οι συνεντεύξεις και μετά η ψηφοφορία να έδινε 12 μόρια σε άλλον υποψήφιο;
Ως Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών καταγγέλλουμε αυτή τη διαδικασία.


Κιλκίς 15-12-2015