κυλιομενο μενου

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Για την αξιολόγηση



ΘΕΜΑ: ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

      Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Κιλκίς καλεί όλους τους Συλλόγους διδασκόντων να υλοποιήσουν την απόφαση της ΟΛΜΕ, να πραγματοποιήσουν συνεδρίαση σχετικά με την αξιολόγηση την ίδια περίοδο, ταυτόχρονα, την Τετάρτη 15-01-2014 μέχρι Παρασκευή 17-1-14, σε όλη την Ελλάδα,προκειμένου όλα τα σχολεία μαζί,σαν μια γροθιά,όλοι οι εκπαιδευτικοί να απορρίψουμε την αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών.

Το πρακτικό που προτείνεται να υιοθετήσουν οι Σύλλογοι είναι το εξής:

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του …………………(Γ/σίου ή Λ/Κ) δηλώνει ότι είναι αντίθετος με τη λεγόμενη αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των σχολικών μονάδων.
Η αξιολόγηση δεν έχει στόχο να γίνει ο εκπαιδευτικός και το δημόσιο σχολείο καλύτερο για να υπηρετήσει τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες των μαθητών.           Το σχολείο που διαμορφώνεται,μέσω και της αξιολόγησης θα υποβαθμίσει παραπέρα τη μόρφωση που λαμβάνουν τα παιδιά, θα έχει σαν αποτέλεσμα το παραπέρα χτύπημα των εργασιακών-μισθολογι-κών δικαιωμάτων αλλά και την απόλυση χιλιάδων εκπαιδευτικών.Δέν θέλουμε σχολεία και μαθητές πολλών ταχυτήτων,το δικαίωμα στη μόρφωση πρέπει να είναι ενιαίο για όλα τα παιδιά.

      Στην κατεύθυνση αυτή με βάση την απόφαση του σωματείου μας και του κλάδου μας δηλώνουμε την πλήρη αντίθεσή μας στην  ¨αυτοαξιολόγηση¨ της σχολικής μονάδας και δεν συγκροτούμε τις ομάδες εργασίας.

         ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ-ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ


   Ο   Πρόεδρος                                                         Ο Γ.Γραμματέας


Ξενέλης Γιώργος                                                Γεωργούσης Γιάννης