κυλιομενο μενου

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΕΡΙΞΑΝ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ Ν. ΚΙΛΚΙΣ

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΕΡΙΞΑΝ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ
            Το 48ωρο απεργιακό διήμερο 19-20 Οκτωβρίου με τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις και πορείες που πραγματοποιήθηκαν και η έκρηξη οργής και αγανάκτησης του λαού στις εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου ήταν τα τελευταία ηχηρά ραπίσματα που οδήγησαν σε πτώση την κυβέρνηση Παπανδρέου και ώθησαν το πολιτικό σύστημα σε αναζήτηση λύσης “εθνικής σωτηρίας”. Κάτω από την πίεση των ντόπιων και ξένων τοκογλύφων, με την απειλή των απρόβλεπτων συνεπειών ενός βίαιου λαϊκού ξεσπάσματος, ο Παπανδρέου σύρθηκε σε “μεταβατική συγκυβέρνηση” ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, με τη στήριξη της Μπακογιάννη και με έναν ουρανοκατέβατο πρωθυπουργό των τραπεζών και των μεγάλων συμφερόντων.
Κυβέρνηση Παπαδήμ(ι)ου
        Μετά από ένα δεκαήμερο έντονων παρασκηνιακών διαβουλεύσεων με ολονύκτια παζάρια και παλινωδίες, καταλάβαμε ότι ο πρωθυπουργός δεν είναι ανάγκη να... ψηφίζεται από το λαό και καταλήξαμε σε μια συγκυβέρνηση-μνημονιακό εξάμβλωμα, υπό την υψηλή επιστασία της Τρόικας και με μοναδικό της στόχο την υλοποίηση της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου. Ούτε η παραμονή σε αυτήν του φιλομνημονιακού τρίου Ραγκούση - Λοβέρδου-Διαμαντοπούλου, ούτε το ποιόν του Παπαδήμου (άγριος υπηρέτης του νεοφιλελευθερισμού σε πολλά πόστα, υποδιοικητής και διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος την περίοδο του σκανδάλου του χρηματιστηρίου κι ως το 2002, αντιπρόεδρος της ΕΚΤ ως το 2010 κ.α.) δεν αφήνουν καμία αμφιβολία για το τι πρόκειται να αποπειραθούν. Επιπρόσθετες περικοπές στο κοινωνικό κράτος, μεγαλύτερο πετσόκομμα σε μισθούς και συντάξεις, φορομπηχτική πολιτική για τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα, ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας σε ιδιώτες...
Η εκπαίδευση στην κλίνη του προκρούστη
        Αυτή η πλέον απονομιμοποιημένη και αδύναμη κυβέρνηση θα έχει ως κύριο μέλημά της να περάσει άρον-άρον όσα αντεργατικά-αντεκπαιδευτικά-αντικοινωνικά μέτρα μπορεί, για να ικανοποιήσει την απύθμενη όρεξη των αδηφάγων  τεράτων της ντόπιας και ξένης κεφαλαιοκρατίας. Ο χώρος της εκπαίδευσης δεν θα μείνει έξω απ' την επέλαση της “τροϊκανής ταξιαρχίας”. Η ελλιπής χρηματοδότηση των σχολείων οδηγεί στην προμήθεια πετρελαίου και φυσικού αερίου με το σταγονόμετρο, με τα έξοδα να καλύπτονται από τους γονείς. Νέες συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολικών μονάδων ετοιμάζονται. Το «νέο» σχολείο στηρίζεται στη λογική της παροχής αποσπασματικών γνώσεων και δεξιοτήτων, στην εδραίωση των «αξιών» του σχολείου της «αγοράς» και της κατάρτισης.  Το μισθολόγιο-πεινολόγιο μας έχει ήδη αγγίξει και σα να μην φτάνουν αυτά, είναι στα σκαριά κι η αλλαγή των εργασιακών σχέσεων με αύξηση ωραρίου, αξιολόγηση και εργασιακή “εφεδρεία”. Το σύνθημα «πρώτα ο μαθητής» απέκτησε φέτος ένα τραγικό νόημα. Η φετινή ήταν η πρώτη σχολική χρονιά που ξεκίνησε χωρίς βιβλία στα σχολεία. Αλλά και για πρώτη φορά μαθητές των δημοτικών σχολείων της Αθήνας και του Μεσολογγίου έπεσαν λιπόθυμοι από ασιτία. Πρόσφατα μάλιστα φοιτητές από το ΤΕΙ Λαμίας έμειναν δύο μέρες νηστικοί, όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος του ΤΕΙ, μετά την απόφαση της υπουργού για μείωση των κονδυλίων που αφορούν τη σίτιση. Το σύνθημα για ψωμί-παιδεία-ελευθερία δείχνει επίκαιρο όπως το 1973!
Αυτή η πολιτική πρέπει να ανατραπεί!
        Οι μαζικές πανεργατικές απεργίες, οι πρόσφατοι απεργιακοί αγώνες των εργαζομένων στους ΟΤΑ, τις συγκοινωνίες, τα νοσοκομεία, οι αγώνες των φοιτητών, το κίνημα των αγανακτισμένων, ο μακροχρόνιος και κερδισμένος αγώνας των κατοίκων της Κερατέας, οι λαϊκές αντιδράσεις σε όλη την Ελλάδα που οδήγησαν στην εκδίωξη των επισήμων από τις παρελάσεις της 28ης Οκτώβρη, αποτελούν τον πρόδρομο ακόμα πιο δυναμικών κινητοποιήσεων. Οι συνθήκες επιβάλλουν την ανάπτυξη ενός πανεκπαιδευτικού μετώπου που θα ενισχύσει τον πανεργατικό αγώνα για την ανατροπή του μνημονίου και της διαρκούς λιτότητας. Οι επιτροπές αγώνα, τα απεργιακά ταμεία, η μέγιστη δυνατή ενότητα όσων παρατάξεων θέλουν να αντισταθούν είναι όροι για να οργανώσουμε νικηφόρους αγώνες. ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ, ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΑΠ'ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ! Ξαναπιάνουμε το νήμα!

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ
ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 30 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ-ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ Ν. ΚΙΛΚΙΣ