κυλιομενο μενου

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Εκλογοαπολογιστική συνέλευση και εκλογές


Αγαπητοί συνάδελφοι σας ενημερώνουμε ότι το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Κιλκίς αποφάσισε την πραγματοποίηση εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης και των εκλογών για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. της ΕΛΜΕ  Κιλκίς την Τρίτη 11-12-2018 στο εργατικό κέντρο Κιλκίς.
    Η εκλογοαπολογιστική συνέλευση θα πραγματοποιηθεί το πρωί  με ώρα έναρξης 08:30 έως 12:30 στο εργατικό κέντρο και στη συνέχεια θα ξεκινήσει η διαδικασία της ψηφοφορίας η οποία θα λήξει στις 19:00 (εκτός αν η εφορευτική επιτροπή κρίνει πως πρέπει να δοθεί παράταση).
Στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση με βάση το καταστατικό εκλέγεται πρόεδρος της συνέλευσης από το σώμα, ακολουθεί η έκθεση πεπραγμένων του ΔΣ της ΕΛΜΕ, ακολουθεί ο οικονομικός απολογισμός και η έκθεση του Ε.Σ, ο απολογισμός των αιρετών, οι τοποθετήσεις συναδέλφων και παρατάξεων, η ψήφιση ψηφισμάτων που θα τεθούν και η εκλογή μελών εφορευτικής επιτροπής που θα διενεργήσουν τις εκλογές. Το προεδρείο ενδέχεται να αλλάξει τη σειρά.
    Για την απρόσκοπτη προσέλευση των συναδέλφων την ημέρα των εκλογών θα χορηγηθεί άδεια από την υπηρεσία.
Είναι αυτονόητο πως η παρουσία όλων των συναδέλφων είναι απαραίτητη.
Παρακαλούμε επίσης να δώσετε προσοχή στα παρακάτω:
  1. Ψηφίζουμε με ταυτότητα, άδεια οδήγησης ή άλλο δημόσιο έγγραφο.
  2. Όσοι συνάδελφοι πληρώνουν συνδρομή μέσω της ενιαίας αρχής πληρωμών, μπορούν  να ψηφίσουν κανονικά.
  3. Οι αποσπασμένοι από άλλο ΠΥΣΔΕ προσκομίζουν βεβαίωση ότι είναι οικονομικά τακτοποιημένοι για το συνδικαλιστικό έτος 2019. Αν για κάποιο λόγο δεν έχουν τη βεβαίωση μέχρι την ημέρα των εκλογών πληρώνουν τη συνδρομή των 20 Ευρώ, η οποία επιστρέφεται όταν θα παραδώσουν τη βεβαίωση στον ταμία της ΕΛΜΕ.
  4. Όσοι συνάδελφοι δεν πληρώνουν συνδρομή μέσω της ενιαίας αρχής πληρωμών, μπορούν  να ψηφίσουν κανονικά πληρώνοντας εφάπαξ τη συνδρομή των 20 Ευρώ για το 2019.
  5. Οι αναπληρωτές και ωρομίσθιοι ψηφίζουν κανονικά πληρώνοντας  συνδρομή  10 Ευρώ για το 2019.

Η διαδικασία της ψηφοφορίας θα είναι η εξής:
Κάθε συνάδελφος που θα προσέρχεται το πρωί στο εργατικό κέντρο θα περνάει από την ταμία όπου θα τακτοποιείται οικονομικά παίρνοντας ένα χαρτάκι με τη σφραγίδα της ΕΛΜΕ και τη μονογραφή της. Ευνόητο είναι πως και οι ήδη οικονομικά τακτοποιημένοι θα ακολουθούν την ίδια διαδικασία. Με το χαρτάκι αυτό θα προσέρχεται στην εφορευτική επιτροπή για να ψηφίσει και στη συνέχεια θα υπογράφει στην κατάσταση ψηφισάντων που συμπληρώνεται από την εφορευτική επιτροπή παρουσία του δικαστικού αντιπροσώπου (που πλέον είναι δικηγόρος που ορίζεται από το δικηγορικό σύλλογο)


Τα ψηφοδέλτια των παρατάξεων και οι μεμονωμένοι υποψήφιοι (αν υπάρχουν) μπορούν να καταθέσουν τα ψηφοδέλτια τους μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης 06-12-2018 αποκλειστικά στο mail της ΕΛΜΕ elmekilkis@gmail.com ή με δική τους ευθύνη στο βιβλιοπωλείο της κας Ψάλτου.
Ο Πρόεδρος


Ξενέλης     Γεώργιος


 Ο Γεν. Γραμματέας


Γεωργούσης    Ιωάννης