κυλιομενο μενου

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Δελτίο τύπου



Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Κιλκίς, στα πλαίσια απόφασης της Γ.Σ. των προέδρων όλων των ΕΛΜΕ της χώρας, πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 23-2-2017 και ώρα 13:00  στα Γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς  με κεντρικό αίτημα την πραγματοποίηση  μόνιμων διορισμών καθηγητών για την κάλυψη των σύγχρονων μορφωτικών αναγκών των μαθητών της χώρας μας καθώς και για τα μεγάλα προβλήματα στην εκπαίδευση. 
   Υπήρξε παράλληλα την ίδια μέρα  Πανελλαδική κινητοποίηση σε όλες τις ΕΛΜΕ  της χώρας  με συγκεντρώσεις στις Διευθύνσεις ή στις Περιφέρειες Εκπαίδευσης και με κεντρική κινητοποίηση-συγκέντρωση στην Αθήνα, στο Υπουργείο Παιδείας στις 14:00.
   Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Κιλκίς συναντήθηκε με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς κο. Κωνσταντίνο Αθανασόπουλο στον οποίο παρέδωσε κείμενο με τις θέσεις και προτάσεις της ΟΛΜΕ για την Εκπαίδευση και τα προβλήματα των εκπαιδευτικών  όπως  καταγράφηκαν στη Γενική Συνέλευση των Προέδρων .
   Επίσης  τέθηκαν από το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κιλκίς και συζητήθηκαν  τα θέματα που απασχολούν τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς-μόνιμους και αναπληρωτές- του νομού μας (αναμοριοδότηση σχολικών μονάδων, διαθέσεις εκπαιδευτικών κ.ά) καθώς και το μεγάλο πρόβλημα που έχει προκύψει με το 2ο ΕΠΑΛ Κιλκίς λόγω στατικής ακαταλληλότητας των κτιριακών υποδομών του.
   Για το συγκεκριμένο θέμα, το ΔΣ της  ΕΛΜΕ Κιλκίς  δεσμεύεται να πραγματοποιήσει όλες τις απαραίτητες ενέργειες με όλους τους φορείς προκειμένου να πάρει την οριστική του λύση, για μαθητές και εκπαιδευτικούς, και με ορίζοντα την επόμενη σχολική χρονιά.
Στη συνάντηση με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς παρευρέθηκαν από το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κιλκίς, ο Πρόεδρος Φώτης Παρπόρης, ο Γεν. Γραμματέας Γιώργος Πολυχρονιάδης, ο Ταμίας και Αιρετός Ιωάννης Γεωργούσης, ο Οργ. Γραμματέας Ιωάννης Φουντουκίδης και ο εκπαιδευτικός του 2ου ΕΠΑΛ Βασίλης Αντωνιάδης.
   Οι εκπαιδευτικοί και το δημόσιο σχολείο βρίσκονται εν μέσω μιας συντονισμένης, σχεδιασμένης και άκρως αντιδραστικής αντί- μεταρρύθμισης σε πλήρη αντιδιαστολή τόσο με τις θέσεις και προτάσεις του εκπαιδευτικού κινήματος όσο και με τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας, τις ανάγκες της κοινωνίας και της χώρας.
   Είναι αναγκαίο περισσότερο από ποτέ να αναπτυχθεί ένα ισχυρό πανεκπαιδευτικό κίνημα που θα «αναχαιτίσει» την μεγαλύτερη ανατροπή των εκπαιδευτικών κατακτήσεων δεκαετιών που επιχειρείται.
   Να απαιτήσει και να επιβάλλει την ολόπλευρη ποιοτική και αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν μόρφωση όλων των παιδιών μαζί με την ουσιαστική καταξίωση και αναβάθμιση των εκπαιδευτικών της χώρας.
   Το Δ.Σ. εξέφρασε επίσης τον προβληματισμό του για το γεγονός πως ακόμη και σήμερα και ενώ με ευθύνη της πολιτείας έχουν απομακρυνθεί οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ από το κτίριο σε άλλα, εξακολουθούν μέσα σε αυτό να εργάζονται ο ίδιος ο διευθυντής και ορισμένοι καθηγητές να έχουν το γραφείο τους σε ένα χώρο των παλιών εργαστηρίων. Στην είσοδο της αυλόπορτας υπάρχει η πινακίδα που απαγορεύει σε όλους την είσοδο και μάλιστα όποιος το παραβιάζει κινδυνεύει με ποινική δίωξη. Παρόλα αυτά και μαθητές αλλά και γονείς ενδεχομένως επισκέπτονται το γραφείο του κου διευθυντή. Εκφράστηκε ομόφωνα η άποψη για άμεση μετεγκατάσταση των γραφείων σε ΠΡΟΚΑΤ γραφεία (ΚΙΒΟ) μέσα στην αυλή του κτιρίου σαν μια προσωρινή λύση.