κυλιομενο μενου

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ απαιτεί ...........Θέμα: Το ΔΣ της ΕΛΜΕ ν. Κιλκίς ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ τον πρώην ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ και ΑΠΑΙΤΕΙ από τον νυν
Η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Παιδείας «πρωτοτύπησε» ξανά, δίνοντας νέα δείγματα γραφής μία μέρα μετά τις εκλογές. Με έγγραφο, που έχει την υπογραφή του τέως υπουργού Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδου, και με ημερομηνία 26 Ιανουαρίου 2015, ορίζεται η πληρωμή σε εκατοντάδες στελέχη, περιφερειάρχες, διευθυντές Εκπαίδευσης και σχολικούς συμβούλους για τις «υπηρεσίες» τους στην υλοποίηση της διαβόητης «αξιολόγησης».
Μέχρι και το πρωί της 26ης του Γενάρη γνωρίζαμε καλά ότι ο «θεσμός» της «αυτοαξιολόγησης-αξιολόγησης» των εκπαιδευτικών στόχευε κατ’ ευθείαν στην υποβάθμιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης (βλ. σχολεία πολλών ταχυτήτων, συγχωνεύσεις σχολείων, διαθεσιμότητα, απολύσεις) και στην τρομοκράτηση - χειραγώγηση εκπαιδευτικών.
Το πρωί  της ίδιας μέρας, λοιπόν, μάθαμε -με τον πλέον επίσημο τρόπο- ότι η διαδικασία αυτή είχε και έναν ακόμη στόχο: την απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ από τα «στελέχη» της Εκπαίδευσης που πρόθυμα έσπευσαν να διεκπεραιώσουν την … αποστολή τους!
Οι μάσκες έπεσαν!
Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Κιλκίς
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ
την προκλητική αυτή απόφαση του τέως υπουργού Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδου,
και ΑΠΑΙΤΕΙ από τον νέο υπουργό Παιδείας κο Αριστείδη Μπαλτά
  1. να δεσμευτούν τα χρήματα που προορίζονται για τους «αξιολογητές» και να δοθούν για τις τεράστιες ανάγκες των σχολείων για θέρμανση, κάλυψη των κενών σε προσωπικό και άλλων αναγκών,
  2. να καταργηθούν άμεσα όλοι οι νόμοι της «αξιολόγησης»,
  3. να υπαχθούν όλοι οι εκπαιδευτικοί στο καθεστώς της ακώλυτης βαθμολογικής και φυσικά μισθολογικής εξέλιξης.
                                    Ο  Πρόεδρος                       Ο Γ. Γραμματέας

                                Ξενέλης  Γεώργιος                     Γεωργούσης Ιωάννης