κυλιομενο μενου

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Προοδευτική ενότητα καθηγητών Δ.Ε. Ν. ΚιλκίςΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Δ.Ε. ΝΟΜΟΥ ΚΙΛΚΙΣ

Για μια δημιουργική συλλογικότητα
Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες
  Η ανάλγητη κοινωνικά πολιτική που έχει οδηγήσει στην υποχώρηση των κοινωνικών κατακτήσεων και την κατάρρευση των εργασιακών δικαιωμάτων είναι το αποτέλεσμα της δομικής κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος. Δεν πρόκειται μόνο για την καθημερινή μας επιβίωση μέσα σε ένα περιβάλλον αβεβαιότητας που συνθέτουν οι διαθεσιμότητες, οι απολύσεις, η υπερφορολόγηση, η ανεργία, η φτώχεια και η χωρίς τέλος συρρίκνωση των πενιχρών ήδη εισοδημάτων μας. Πρόκειται για τη συνοχή του κοινωνικού συνόλου που μέσα σε αυτό το αδιέξοδο, άγεται   σε καταστροφικές πολιτικές επιλογές.
 Οι πολιτικές τερατογενέσεις των κυβερνητικών επιλογών των τελευταίων ετών εκφράζουν το αδιέξοδο αυτό και δυναμιτίζουν οποιαδήποτε προοπτική κοινωνικής προόδου.
 Ο διχασμός, η αναβίωση εμφυλιοπολεμικών συνδρόμων, η μισαλλοδοξία είναι εκδηλώσεις που ήδη θέτουν σε κίνδυνο το παρόν και το μέλλον μας.

 Σ’ αυτήν την ιστορική συγκυρία, εμείς οι εκπαιδευτικοί οφείλουμε να δώσουμε πρωτοποριακό αγώνα για μια «προοδευτική προοπτική» της κοινωνίας μας, για ένα κράτος δικαίου, για μια δημοκρατική πολιτεία, για την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων.

ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΗΜΕΡΑ

 Μία γενικευμένη απαξίωση του συνδικαλιστικού κινήματος,  εκδηλώνεται με την αποχή από τις συνδικαλιστικές διαδικασίες, την ελλιπή συμμετοχή σε κινητοποιήσεις, την απογοήτευση και την αδιαφορία. Η απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου, συνολικής πρότασης και αυτονομίας που χαρακτηρίζει σήμερα το συνδικαλιστικό κίνημα, έχει οδηγήσει τη μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων στην αποστροφή και την αδιαφορία.
 Σε μια εποχή που η ιστορία γράφεται από τις κοινότητες, είναι  περισσότερο αναγκαία από ποτέ η ενότητα στη βάση, οι δράσεις που θα κτίσουν νέες συλλογικότητες.
 Η νέα πρόταση μπορεί να συγκροτηθεί αποκλειστικά και μόνο στη βάση της συνεργασίας, της αμοιβαίας αποδοχής  και κατανόησης, της συνύπαρξης, της συλλογικής δημιουργίας και της σύνθεσης.
 Η συνδικαλιστική κουλτούρα της παραταξιακής επιβολής, της «γραμμής», της άγονης αντιπαράθεσης, του παλαιωμένου λόγου ανήκει στο παρελθόν.
Αφήνουμε πίσω λοιπόν τη μονομέρεια  και τις διχαστικές παραταξιακές - κομματικές πρακτικές και απευθύνουμε ένα κάλεσμα συμπόρευσης και δημιουργίας.
Ανταποκρινόμαστε στην ιστορική μας ευθύνη και στα αιτήματα του παρόντος μέσα από τη συγκρότηση μιας Προοδευτικής Ενότητας που μπορεί να συνθέσει τις κοινές μας αγωνίες και να υπερβεί την παραταξιακή εσωστρέφεια αποκτώντας μία ευρύτερη κοινωνική δυναμική.
Απευθύνουμε κάλεσμα αγώνα:

- Σε όλους τους συναδέλφους που:
·      Θέλουν πέρα από παραταξιακές και κομματικές τοποθετήσεις να αγωνιστούν για μια πραγματικά δημόσια και δωρεάν παιδεία, κόντρα στις σημερινές  νεοφιλελεύθερες πολιτικές.
·      Αγωνίζονται για το δικαίωμα του εκπαιδευτικού στη ζωή και την αξιοπρέπεια.
·      Μοχθούν για τη  διαμόρφωση συνειδήσεων στους νέους, για ενεργή συμμετοχή στους κοινωνικούς αγώνες και στη δημόσια ζωή.
·      Θέλουν να συμβάλουν σε μια προοδευτική πολιτική εξέλιξη στα πλαίσια μιας πολιτικής δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων, που θα έχει ως βασικό μέλημα τον εκδημοκρατισμό της πολιτικής και της οικονομίας, την άμβλυνση των ανισοτήτων και την προαγωγή της κοινωνικής ισότητας.
·      Που δίνουν καθημερινά τη μάχη μέσα στα σχολεία κάτω από δύσκολες συνθήκες.
·      Που θέλουν να σταθούν αλληλέγγυοι σε όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
 
   Διεκδικούμε, υπερβαίνοντας τα συνδικαλιστικά στερεότυπα,  την ουσιαστικότερη σύνδεση των Συλλόγων Διδασκόντων  με τους θεσμούς της συλλογικής μας λειτουργίας και ιδιαίτερα με τις Γενικές Συνελεύσεις.
   Αγωνιζόμαστε για να ξεπεράσουμε τις παραταξιακές γραμμές και τις συνεπαγόμενες διχαστικές τους πρακτικές, με πνεύμα κριτικής και αυτοκριτικής.
   Αγωνιζόμαστε για ένα συνδικαλιστικό κίνημα, που θα συσπειρώνει όλους τους εργαζομένους και θα  έχει δημιουργικό και προτασιακό χαρακτήρα.
  Αγωνιζόμαστε πρώτα απ’ όλα για το δικαίωμα στη εργασία των συναδέλφων μας που τόσο άδικα εκδιώχθηκαν από τα σχολεία το καλοκαίρι

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

   Η Προοδευτική Ενότητα Δ. Ε. Κιλκίς απευθύνει αγωνιστικό προσκλητήριο συμπαράταξης σε όλους όσους επιθυμούν να μοιραστούν τα οράματα, τις αγωνίες και τους αγώνες μας για  Σχολείο ελεύθερο, δημοκρατικό και ανοιχτό στην κοινωνία.  Όσοι συνάδελφοι και συναδέλφισσες θέλουν να συμμετάσχουν στο ψηφοδέλτιό μας για τις εκλογές στις 17 του Δεκέμβρη, μπορούν να επικοινωνούν στα ακόλουθα τηλέφωνα:

6977092321 (Κουλακιώτης Νικόλαος 2ο ΕΠΑΛ Κιλκίς)

6937881237 (Πολυχρονιάδης Γιώργος 1ο Γυμνάσιο Κιλκίς )

6972239660 (Ντόζης Αλέξανδρος Λύκειο Μουριών)