κυλιομενο μενου

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Η θέση της ΠΑΣΚ για την αλλαγή της ημερομηνίας των εκλογών

                                                                  Κιλκίς 01/11/2012
 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε., xτες 31/10/2012, έγινε γνωστή η κήρυξη 48ωρης γενικής απεργίας στις 6 & 7/11/2012 από τη Γ.Σ.Ε.Ε. και την Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Μετά από αυτό, εκ των πραγμάτων μπήκε θέμα αλλαγής της ημερομηνίας  διεξαγωγής των εκλογών για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, που, όπως γνωρίζετε,  ήταν προγραμματισμένες για την Τετάρτη 7/11.
Εντωμεταξύ, η ΔΟΕ είχε ήδη αποφασίσει αλλαγή της ημερομηνίας των εκλογών για τη Δευτέρα 05/11.
Σε πρώτη φάση, όλες οι παρατάξεις τοποθετήθηκαν υπέρ της ανάγκης να αλλάξει η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, με την ΠΑΣΚ, τη ΔΑΚΕ και το ΠΑΜΕ να μην προτείνουν συγκεκριμένη ημερομηνία και τις ΣΕΚ και τις ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ να υποστηρίζουν ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν μετά τις 7/11.
Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΑΣΚ, σταθμίζοντας όλες τις παραμέτρους- την απεργιακή κινητοποίηση της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 6-7/11, το αίτημα της ΔΟΕ για μετακίνηση των εκλογών στις 05/11, τη βούληση του συνδικαλιστικού κινήματος να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις και τη μεθεπόμενη βδομάδα- έκρινε ότι η πιο πρόσφορη ημερομηνία και πιο κοντά στην προγραμματισμένη ήταν η Δευτέρα 5/11.
Στην πρόταση αυτή συμφώνησαν ΔΑΚΕ και ΕΣΑΚ, ενώ διαφώνησαν ΣΕΚ και ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, που πρότειναν πανικόβλητες διάφορες πιθανές ημερομηνίες μετά την 7/11, όπως 8 ή 9 ή 12 ή 13 ή 15/11,  για να καταλήξουν στις 13/11.
Μετά από την εξέλιξη αυτή η Ο.Λ.Μ.Ε. πρότεινε ως νέα ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών την Δευτέρα 5/11/2012.
Σε αυτό το σημείο θέλουμε να συστήσουμε ψυχραιμία στις ηγεσίες των ΣΕΚ και των Παρεμβάσεων και να τους υπενθυμίσουμε ότι στη δημοκρατία οι αποφάσεις λαμβάνονται από τις πλειοψηφίες.
Τη Δευτέρα 05/11 οι συνάδελφοι θα προσέλθουν μαζικά στις κάλπες για να αποφασίσουν ποιοι είναι οι καταλληλότεροι να τους εκπροσωπήσουν στο ΚΥΣΔΕ, στα ΑΠΥΣΔΕ και στα ΠΥΣΔΕ.
Και ξέρουν πολύ καλά ότι δηλώσεις του τύπου «θα ακυρώσουμε τις εκλογές με δικαστικές αποφάσεις» ή «επιφυλασσόμαστε για τη νομιμότητά τους, αφού δούμε το αποτέλεσμα», λίγα 24ωρα πριν από τις εκλογές, στερούνται σοβαρότητας και γίνονται  προφανώς για να θολώσουν τα νερά.  

Η  Γραμματεία ΠΑΣΚ
Καθηγητών Δ.Ε.  Κιλκίς
Υπεύθυνος του blog: Πολυχρονιάδης Γιώργος