κυλιομενο μενου

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Καταγγελία των ΣΕΚ για την αλλαγή ημερομηνίας των εκλογών

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΕΣ ΟΙ ΗΓΕΣΙΕΣ ΠΑΣΚ ΚΑΙ ΔΑΚΕ
ΖΗΤΟΥΝ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΑ ΑΛΛΑΓΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ
Καταγγέλλουμε τις παρατάξεις ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ, οι οποίες στο ΔΣ της ΟΛΜΕ, με τη στήριξη και του ΠΑΜΕ, πήραν την απόφαση να ζητήσουν από το Υπουργείο Παιδείας να αλλάξει η ημερομηνία των εκλογών για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.
Συγκεκριμένα, αποφάσισαν να ζητήσουν την αλλαγή της ημερομηνίας των εκλογών, που είχαν προγραμματιστεί για τις 7–11–12, λόγω της πανεργατικής απεργίας. Αντί όμως να προτείνουν ημερομηνία μετά τις 7-11, όπως προτάθηκε από τους εκπροσώπους των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων και των Παρεμβάσεων, για την επόμενη εβδομάδα (ενδεικτικά στις 13/11), οι  εκπρόσωποι της ΠΑΣΚ, της ΔΑΚΕ και του ΠΑΜΕ πρότειναν αυτές να γίνουν πιο νωρίς, στις 5-11, δηλαδή τρεις εργάσιμες ημέρες πριν τις εκλογές, αντί να αναβληθούν, όπως ήταν το λογικό, λόγω των κινητοποιήσεων για αργότερα, να γίνουν εσπευσμένα τη Δευτέρα 5/11.
Το ίδιο σκηνικό στήθηκε και στο ΔΣ της ΔΟΕ.
Οι παρατάξεις της ΠΑΣΚ και της ΔΑΚΕ δείχνουν με αυτό τον τρόπο τον πανικό τους, να προλάβουν να γίνουν οι εκλογές, σε κάθε περίπτωση, πριν την κατάθεση των βάρβαρων μέτρων στη βουλή.
Έχουν την αυταπάτη δηλ. οι παρατάξεις – υποστηρικτές των μέτρων και της κυβέρνησης στον κλάδο (ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ) πως αν γίνουν οι εκλογές πριν την ανακοίνωση και κατάθεση των μέτρων στη βουλή θα διασωθούν εκλογικά!
Πλανώνται πλάνην οικτράν!!
Είμαστε σίγουροι ότι οι εκπαιδευτικοί θα καταδικάσουν την πολιτική κυβέρνησης και τρόικας και τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα που επιχειρούν να ψηφίσουν.
Θα καταδικάσουν επίσης όσους υποστηρίζουν αυτή την πολιτική της εξαθλίωσης των εκπαιδευτικών και διάλυσης του δημόσιου σχολείου.
Ερωτηματικά, βεβαίως, προκαλεί η στάση του ΠΑΜΕ.
Επιφυλασσόμαστε για τη νομιμότητα της ενδεχόμενης απόφασης του Υπουργείου Παιδείας για τη μετάθεση των εκλογών σε ημερομηνία προηγούμενη της 7ης/11 (ΠΔ 1/2003), στην οποία αντιτίθεται ένα σημαντικό τμήμα των υποψηφίων και των παρατάξεων.
Συνάδελφοι,
Δώστε τους την απάντηση που τους αξίζει υπερψηφίζοντας Συνεργαζόμενες Κινήσεις και, κυρίως, με την ενότητα και τη μαζική συμμετοχή σας στους αγώνες για να μην περάσουν τα βάρβαρα αυτά μέτρα και να ανατραπούν οι αντιλαϊκές κυβερνητικές πολιτικές.

Υπεύθυνος του blog: Πολυχρονιάδης Γιώργος