κυλιομενο μενου

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Αυτοδίκαιη αργία με το νόμο 4093

ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΣΑΓΟΝΙΑ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑ  ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΗΣ
Με υπερεπείγουσα εγκύκλιό του, το Υπουργείο Παιδείας Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού και σε εφαρμογή του ν. 4093/21010, όπως αυτός ισχύει σήμερα, ζητά την παράδοση στην κυριολεξία και τη θέση τους στην «αυτοδίκαιη αργία» συναδέλφων εκπαιδευτικών οι οποίοι είτε τιμωρήθηκαν ήδη για πειθαρχικά παραπτώματα  με οριστική ή προσωρινή παύση, είτε εκκρεμεί σε βάρος τους πειθαρχική δίωξη που δεν έχει τελεσιδικήσει, καθώς και όσοι  έχουν τιμωρηθεί από ποινικό δικαστήριο για συγκεκριμένα ποινικά αδικήματα ή κάποτε “στερήθηκαν την προσωπική τους ελευθερία”, είτε βάσει  δικαστικής απόφαση είτε  βάσει  εντάλματος προσωρινής κράτησης που εξεδόθη για οποιοδήποτε λόγο, ακόμη και αν στη συνέχεια ήρθη η προσωρινή κράτησή του. Το οικείο όργανο με διαπιστωτική του πράξη, θα θέτει τον εκπαιδευτικό σε αργία μέχρις ότου συζητηθεί η υπόθεσή του, γεγονός που σημαίνει ταυτόχρονη και ισόχρονη περικοπή των αποδοχών του κατά 75%. Το αυταρχικό κράτος παραβιάζει κατάφωρα βασικές αρχές του  ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ της χώρας, κλονίζει συθέμελα την αρχή της ασφάλειας του δικαίου και στερεί από τον καθένα από εμάς, το τεκμήριο νομιμότητας, βασική αρχή του ποινικού δικαίου, ελάχιστο δείγμα  νομικού πολιτισμού.
Αυτό που επιχειρείται είναι απλό και διακριτό. Ο κάθε  διευθυντής- αξιολογητής και πειθαρχικός προϊστάμενός μας, ο οποίος θα κληθεί να λειτουργήσει κυρίως ως manager οικονομικής μονάδας και όχι ως διευθυντής σχολείου, ανάλογα με το πώς αυτός κρίνει, «με ποιούς τα πάει καλά και ποιούς όχι», υπό το κράτος απειλής πρόκλησης άσκησης πειθαρχικής δίωξης και άρα της αυτοδίκαιης θέσης μας σε αργία, θα είναι αυτός που θα  χειραγωγεί τους εκπαιδευτικούς, κατά τ΄αλλα παιδαγωγούς,  αυτός που θα αποφασίζει για την επιβίωσή μας, τη ζωή και την αξιοπρέπεια της οικογενείας μας.
Συνάδελφοι πείτε όχι με την στάση σας, την ψήφο σας, την συλλογικότητα και την αλληλεγγύη σας σε αυτό που επιχειρείται σε βάρος μας, στο συνταγματικό πραξικόπημα που συρρικώνει για άλλη μία φορά τη δημόσια δωρεάν παιδεία και την παιδαγωγική ελευθερία,  που δεν εξυπηρετεί καθόλου τους καταστρεπτικούς για την  Ελληνική κοινωνία  σκοπούς της τρόικα και των οργάνων της.
          ΞΕΝΕΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ  ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΛΜΕ Ν. ΚΙΛΚΙΣ

Υπεύθυνος του blog: Πολυχρονιάδης Γιώργος