κυλιομενο μενου

Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού στο σχολείο μας




(με την άδεια του υπουργείου;;;)

            Αίσχος και ντροπή. Σχεδόν τα μισά δέματα των βιβλίων που ήρθαν σήμερα στο σχολείο μας ήταν καλυμμένα με διαφημιστικά έντυπα των δημοτικών εκλογών του εκλεγμένου δημοτικού συμβούλου Πειραιά Βαγγέλη Μαρινάκη. Μάλιστα αρκετά από τα έντυπα κάλυπταν τα δέματα από πάνω και ήταν ορατά αφού το πρόσωπο του κυρίου Μαρινάκη κάλυπτε μία ολόκληρη σελίδα Α4.

            Ανάμεσα στα φυλλάδια υπήρχε και αφίσα του Ηλία Ψινάκη!!! Οι συνάδελφοι ένιωσαν ντροπή και οργή μαζί και ευτυχώς τα απομακρύναμε γρήγορα, γιατί στη μεταφορά των βιβλίων από τις παλέτες συμμετείχαν μαζί με τους εκπαιδευτικούς και μαθητές του σχολείου μας. Ίσως όμως να βρεθούν και άλλα ανάμεσα στα βιβλία κατά την διανομή τους τον Σεπτέμβριο. Κάπως έτσι αντιλαμβάνονται την εκπαίδευση και τη διανομή βιβλίων στο υπουργείο παιδείας.

            Ακόμα και αν δεχθούμε ότι τα φυλλάδια της παράταξης "Πειραιάς Νικητής" του Γιάννη Μώραλη ήταν ανακυκλώσιμο υλικό, δε μπορούμε παρά να απορούμε με ποια διαδικασία συνδυάστηκαν όλα αυτά με τα διδακτικά πακέτα δημόσιου σχολείου. Ήταν ίδιο το τυπογραφείο (ίσως κάπου στον Πειραιά...εκλογική περιφέρεια του πρώην υπουργού Παιδείας) που αναπαρήγαγε τα σχολικά βιβλία και τα διαφημιστικά του κυρίου Μαρινάκη;  Ποιος "εγκέφαλος" του υπουργείο, που έπρεπε το λιγότερο να ελέγξει τις παλέτες, άφησε να συμβεί κάτι τόσο σοβαρό μέσα σε δημόσιο σχολείο;

            Εν τέλη, που ακριβώς τυπώνονται τα βιβλία αυτά; Στο εθνικό τυπογραφείο από την ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ;  Και πριν πάρουμε απαντήσεις, ας έχουμε στην άκρη του μυαλού μας ότι πολιτική πρόθεση του υπουργείου είναι τα σχολικά βιβλία – κατά ένα μεγάλο μέρος, αν όχι στο σύνολό τους – να μην εκδίδονται από ένα κρατικό μηχανισμό, όπως μέχρι τώρα, αλλά από ιδιώτες εκδότες. Και δεν είναι κρυφό ποιοι είναι οι συγκεκριμένοι εκδότες! Ας ανατρέξουμε στις πρόσφατες (Οκτ 2013) υπουργικές αποφάσεις του κυρίου Αρβανιτόπουλου.

            Ίσως θα πρέπει να φυλλομετρήσουμε όλα τα βιβλία από την αρχή, μήπως και ανακαλύψουμε ανάμεσα στις σελίδες και άλλα "μαργαριτάρια"; Η υπόθεση δεν έχει μόνο καπνό. Κινδυνεύει να κάψει πρωτίστως την αξιοπρέπεια μας και ότι έχει απομείνει από τη δημόσια δωρεάν παιδεία του τόπου μας.