κυλιομενο μενου

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Κάλεσμα των Σ.Ε.Κ. για τις εκλογές της ΕΛΜΕ ν. Κιλκίς

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ Ν. ΚΙΛΚΙΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 30 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΗ Γ.Σ.
 ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ
Για ΕΛΜΕ  διεκδικητική, ενωτική, αγωνιστική


Ήρθε η ώρα να μιλήσει η κοινωνία…
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Η νέα συγκυβέρνηση, που διαμορφώθηκε ερήμην της θέλησης του λαού, αποτελεί επιλογή των δανειστών της τρόικας και του ντόπιου κατεστημένου με μοναδικό στόχο την υποταγή των εργαζομένων και της  κοινωνίας στην καταστροφική και αδιέξοδη πολιτική του μνημονίου.
                                                                                                                                                                                                                                                                                                  Έτσι μετά τις πρώτες περικοπές αποδοχών και  δικαιωμάτων από την υπογραφή του μνημονίου, τα νέα βάρη και τις νέες περικοπές από το  Μεσοπρόθεσμο και τα δυσβάστακτα χαράτσια με τους εφαρμοστικούς νόμους, είδαμε με το πρόσφατα ψηφισμένο Πολυνομοσχέδιο τους εργαζόμενους να οδηγούνται στην απόγνωση και ολόκληρη την κοινωνία στη φτώχια και την εξαθλίωση. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά νέα σκληρότερα μέτρα θα ακολουθήσουν τη νέα δανειακή σύμβαση ως αντάλλαγμα για το “κούρεμα” του χρέους. Ένα κούρεμα που δε δίνει καμία διέξοδο και προοπτική στη χώρα αφού την οδηγεί σ’ ένα νέο κύκλο μακράς διάρκειας σκληρής λιτότητας ύφεσης και ανεργίας για τουλάχιστον 20 χρόνια.
Η μοιραία στιγμή,μετά το κούρεμα του χρέους, φτάνει όλο και πιο κοντά. Η «κινεζοποίηση» των μισθών στα 400-500 ευρώ, η βάρβαρη φορολογική επίθεση, η κατακρεούργηση των συντάξεων και του εφάπαξ, ή θα συμφωνηθεί ή θα επιβληθεί από την τρόικα.
          Όσοι είχαν αναλάβει μέχρι τώρα την παραπληροφόρηση των εργαζομένων και της κοινωνίας για τη δήθεν αναγκαιότητα των μνημονιακών πολιτικών σήμερα :
·         Οφείλουν  να δώσουν εξηγήσεις για τις ιστορικές ευθύνες που τους αναλογούν.
·         Οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις για τους μισθούς πείνας που έφερε το νέο μισθολόγιο με τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς να παίρνουν μισθό 600 ευρώ αδυνατώντας να καλύψουν ακόμα και τις στοιχειώδεις ανάγκες για επιβίωση.
·          0φείλουν να δώσουν εξηγήσεις για την απώλεια της αξιοπρέπειας όλων των εργαζομένων, και των εκπαιδευτικών, που οδηγεί η νέα δραματική μείωση των αποδοχών από 10% έως 60% με το νέο μισθολόγιο.
     Λιτότητα, ανεργία, περικοπές, η μόνιμη επωδός…
          Με το νέο μισθολόγιο-βαθμολόγιο καταργείται επίσης και η ακώλυτη μισθολογική εξέλιξη. Αποτέλεσμα η καθήλωση της πλειοψηφίας των εργαζομένων σε χαμηλά επίπεδα αποδοχών αφού με το βαθμολόγιο ελάχιστοι θα είναι πλέον οι εργαζόμενοι που θα φθάνουν στον καταληκτικό βαθμό. Με το νέο Πολυνομοσχέδιο όμως, για πρώτη φορά κουρελιάζεται το σύνταγμα και απολύονται μόνιμοι Δημόσιοι υπάλληλοι μέσα από την εργασιακή εφεδρεία και το προσυνταξιοδοτικό καθεστώς.         
    Και η παιδεία στην κλίνη του μνημονιακού προκρούστη…
          Η διάλυση της Δημόσιας Παιδείας, από της καταστροφικές πολιτικές κυβέρνησης και τρόικας, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Οι μαθητές, δυο μήνες μετά την  έναρξη του σχολικού έτους, δεν έχουν ακόμα βιβλία.  Ελλείψεις όμως υπάρχουν ακόμα και σε εκπαιδευτικό προσωπικό. Στην Ελλάδα του 2011 θα πρέπει να αισθάνεται τυχερός ο μαθητής που έχει και βιβλία και καθηγητές.
Για να κάμψει τις αντιδράσεις των εκπαιδευτικών προωθείται, μέσα και από τη νέα διοικητική αναδιάρθρωση,  ο απόλυτος αυταρχισμός στη λειτουργία των στελεχών και η αξιολόγηση-χειραγώγηση του εκπαιδευτικού, συνδεδεμένη μάλιστα με τη βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη και την απειλή της απόλυσης να πλανάται ως απειλή απέναντι στις όποιες αντιστάσεις.


Δεν είναι ανίκητοι. Μπορούμε να επιβάλλουμε τις εξελίξεις, φθάνει να το πάρουμε απόφαση…
Αυτή η Κυβέρνηση βρίσκεται σε σύγκρουση με τους εργαζόμενους και την κοινωνία και πρέπει μαζί με την πολιτική της να ανατραπεί.
Τα συνδικάτα πρέπει τώρα να πρωτοστατήσουν να γιγαντωθεί το κίνημα αντίστασης και ανυπακοής απέναντι στα ανακυκλούμενα αδιέξοδα των εφαρμοζόμενων πολιτικών, να οργανώσουν πολύμορφες μαχητικές κινητοποιήσεις και δράσεις, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για μια θετική διέξοδο για τους εργαζόμενους, το λαό και τη χώρα.
Απαιτείται να επιστρέψουμε στις ρίζες μας, στη βάση των εργαζομένων, στα πρωτοβάθμια σωματεία, εκεί που η ανάγκη, η αυτενέργεια και η ευρηματικότητα των μελών τους μπορούν να συγκροτούν μια νέα αγωνιστική ενότητα, απέναντι στα νέα προβλήματα, που έχουν προκύψει, έξω από τις αφυδατωμένες λειτουργίες και σκοπιμότητες, που φαίνεται να ριζώνουν στο επίπεδο της ηγεσίας.
Οι απεργιακοί αγώνες, οι λαϊκές συνελεύσεις, οι μαζικές διαδηλώσεις, οι καταλήψεις, οι γεμάτες πλατείες, τα πρώτα κοινά βήματα συμπόρευσης συνδικάτων και πλατειών μας δείχνουν το δρόμο.
Δοκιμάστηκε η αντοχή, η διάρκεια, η επιμονή και επιβεβαιώθηκε ότι υπάρχουν αποθέματα δύναμης στο μαζικό λαϊκό κίνημα. Γεννήθηκαν ελπίδες και εξαρτάται και από τη δική μας επίμονη στόχευση να μπουν τα συνδικάτα σε μια τροχιά ανασυγκρότησης και νίκης.
Συναδέλφισσες,συνάδελφοι
    Οι Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις Ν. Κιλκίς πιστεύουν ότι οι εκλογές της 30 Νοέμβρη για ανάδειξη νέου Δ.Σ. πρέπει να μετατραπούν σε εκλογές καταδίκης των κυβερνητικών πολιτικών. Οι άνθρωποι έχουν τη δύναμη να σταματήσουν και τις πιο σκληρές επιλογές, αρκεί να το θελήσουν. Ο συντονισμός και η συνεργασία του συνδικαλιστικού κινήματος πάνω στα μικρά και μεγάλα προβλήματα μπορεί να ανακόψει και τα πιο σκληρά μέτρα. Πιστεύουμε σε ένα κίνημα εκπαιδευτικό-συνδικαλιστικό  με συνείδηση του ρόλου του, σταθερά προσανατολισμένου στην ανάπτυξη των αγώνων που θα ανταποκρίνεται στις ευαισθησίες, θα επιβραβεύει την πρωτοβουλία, θα δέχεται την αυτενέργεια και θα δοκιμάζει το καινούριο.
    Εμείς επιμένουμε στην επιτακτική ανάγκη το μάθημα σε κάθε τάξη να ζωντανέψει, να γίνει εναλλακτικό,ανατρεπτικό, ελκυστικό. Να μιλήσει στην καρδιά και στο νου του εφήβου, να παρασύρει  στο παιχνίδι της γνώσης τη νεολαία, να αλλάξει συνειδήσεις. Να βγει το μάθημα από τις τάξεις, να ενωθούν οι εμπειρίες και οι πρωτοβουλίες των σχολείων  της κάθε περιοχής σε ένα μεγάλο μορφωτικό-πολιτιστικό ρεύμα. Ένα κίνημα διεκδίκησης της γνώσης και του πολιτισμού, ένα κίνημα που θα ζωγραφίζει το σχολείο του δικού μας μέλλοντος.
    Καλούμε τους συναδέλφους να υπερψηφίσουν το ψηφοδέλτιο των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων και να πουν ΝΑΙ στη Δημοκρατία, στη Διαφάνεια, στην Αντικειμενικότητα, στη Συλλογικότητα και στην παιδαγωγική αυτονομία του εκπαιδευτικού.

Οι Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις σας καλούν να στηρίξετε με την ψήφο σας αυτό που όλους μας ενώνει, να φύγει η κυβέρνηση,
η τρόικα και το μνημόνιο.

   

   Νοέμβρης 2011