κυλιομενο μενου

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Ψήφισμα για τους 17 διωκόμενους της παρέλασης

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Ε.Λ.ΜΕ. ΚΙΛΚΙΣ ΣΤΟΥΣ 17 ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ

Στις 28 του Οκτώβρη στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιήθηκε μια μεγαλειώδη λαϊκή κινητοποίηση, κατά τη διάρκεια της παρέλασης, με την αυθόρμητη συμμετοχή χιλιάδων διαδηλωτών. Με ειρηνικό τρόπο εκφράστηκε η οργή και η αγανάκτηση του εργαζόμενου κόσμου για την εφαρμογή της πολιτικής των μνημονίων, που εξαθλιώνει τους μισθωτούς, στερεί τη νεολαία από κάθε προοπτική εργασίας και εκποιεί το δημόσιο πλούτο της χώρας.
Οι διαδηλωτές της 28ης Οκτώβρη στη Θεσσαλονίκη και σε όλη την Ελλάδα εξέφρασαν την κοινωνική πλειοψηφία που αγωνίζεται σήμερα για ψωμί, παιδεία και ελευθερία διατρανώνοντας ένα δυνατό «Όχι» στα μνημόνια, στην τρόικα, στη δικτατορία των τραπεζών και των αγορών. Οι μαζικές κινητοποιήσεις στις παρελάσεις ήταν η συνέχεια της 48ωρης πανεργατικής κορύφωσης της 19ης και 20ης Οκτώβρη, όπου ένα εκατομμύριο διαδηλωτές σ’ όλες τις πόλεις της Ελλάδας απαίτησαν την ανατροπή συνολικά της αντιλαϊκής πολιτικής και κάθε κυβέρνησης που την υλοποιεί.
Κι όμως! Παραμονές του Πολυτεχνείου η νέα κυβέρνηση έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο. Σχημάτισε δικογραφία σε βάρος διαδηλωτών τους οποίους στοχοποίησε η ασφάλεια από φωτογραφικό υλικό μέσα σε χιλιάδες διαδηλωτές της Θεσσαλονίκης, όπου μια απίστευτη λαοθάλασσα μετέτρεψε την παρέλαση σε λαϊκή κινητοποίηση.
Η στοχοποίηση και απαγγελία κατηγοριών ενάντια σε διαδηλωτές, που πήραν μέρος στην παλλαϊκή διαμαρτυρία της 28ης Οκτώβρη στην Θεσσαλονίκη, αποτελεί πρόκληση για τα δημοκρατικά δικαιώματα και αισθήματα του λαού μας.
Η κυβέρνηση των τραπεζιτών αυταπατάται αν θεωρεί πως θα ανακαλύψει «υποκινητές» και «δράστες» στα πρόσωπα συγκεκριμένων αγωνιστών. Την υπογραφή της στις μαζικότατες, αποφασιστικές και ταυτόχρονα ειρηνικές διαδηλώσεις, που συγκλόνισαν όλη την Ελλάδα στις 28 Οκτώβρη, την έχει βάλει η συντριπτική αγωνιζόμενη πλειοψηφία του ελληνικού λαού.
Tο  Δ.Σ  της ΕΛΜΕ ν. Κιλκίς θεωρεί απαράδεκτη, τρομοκρατική και καταχρηστική την προσπάθεια ποινικοποίησης των κοινωνικών αγώνων και άσκησης ποινικής δίωξης απέναντι σε αγωνιστές των κοινωνικών κινημάτων, που έχουν τοποθετηθεί στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών, για την συμμετοχή τους στην μαζική λαϊκή διαμαρτυρία – παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.
Απαιτούμε να σταματήσουν αμέσως οι διώξεις.
Ο μαχόμενος λαός δεν δικάζεται
Οι κοινωνικοί αγώνες δεν ποινικοποιούνται

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.


Ο Πρόεδρος                                                             Ο Γραμματέας

Ξενέλης Γεώργιος                                                    Λοκοβίτης Μιχαήλ

Επιμέλεια του blog: Πολυχρονιάδης Γιώργος