κυλιομενο μενου

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Δελτίο τύπου της ΠΑΣΚ για τις επιλογές στελεχών εκπαίδευσης


         

      Αθήνα, 20-07-2011
     ΠΑΣΚ Εκπαιδευτικών          
  Δευτεροβάθμιο Συντονιστικό
   Εκτελεστική Γραμματεία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Για τις Επιλογές Στελεχών της Εκπαίδευσης

Η Π.Α.Σ.Κ. Καθηγητών Δ.Ε. διαμαρτύρεται για τις αλληλοαναιρούμενες  διευκρινιστικές εγκυκλίους και τις παλινωδίες των υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και μάλιστα σε σχέση με σοβαρά υπηρεσιακά θέματα, όπως αυτό της επιλογής των στελεχών της εκπαίδευσης.
Η τακτική που ακολουθείται στο συγκεκριμένο θέμα μαρτυρεί ανικανότητα των αρμοδίων παραγόντων, έλλειψη συντονισμού και προχειρότητα, που είναι ανεπίτρεπτη σε κάθε περίπτωση και πολύ περισσότερο στις ιδιαίτερα κρίσιμες  στιγμές που περνά η χώρα μας.
Κανείς δε δικαιούται να επικαλεστεί την πίεση του χρόνου. Το πλαίσιο για την επιλογή των στελεχών της εκπαίδευσης (ν.3848/10) θεσπίστηκε πριν από δεκαεπτά μήνες, άρα ο χρόνος ήταν αρκετός τόσο για την έκδοση των απαραίτητων διευκρινιστικών εγκυκλίων όσο και για την έγκαιρη ολοκλήρωση όλων των προβλεπόμενων διαδικασιών.
Καλούμε την Υπουργό Παιδείας να επιληφθεί άμεσα του θέματος και να αναζητήσει τους υπευθύνους για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση, για τον αλλοπρόσαλλο χειρισμό της συγκεκριμένης υπόθεσης, για την απίστευτη, εν τέλει, ταλαιπωρία που υφίστανται κατακαλόκαιρα τόσο οι υποψήφιοι όσο και τα μέλη των Συμβουλίων Επιλογής. 
Η Εκτελεστική Γραμματεία Π.Α.Σ.Κ.
Καθηγητών Δ.Ε.