κυλιομενο μενου

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Για την 17η ΝοέμβρηΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Δ.Ε.
Για μια Δημιουργική Συλλογικότητα

Αθήνα, 17-11-2014
 
Συνάδελφοι,

Σήμερα, 41 χρόνια μετά, γιορτάζουμε την εξέγερση του Πολυτεχνείου ως ένα καθοριστικό ιστορικό γεγονός για την πορεία της χώρας μας και του λαού μας. Η «17η Νοεμβρίου 1973» είναι υπέρτερο σύμβολο πολιτικής και κοινωνικής προόδου. Στο πρόταγμά της   «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» συμπυκνώνονται με τον πιο ολοκληρωμένο τρόπο οι κοινωνικοί αγώνες μας και οι συλλογικές αγωνίες μας. 

Γι’ αυτό το λόγο εμείς τα  μέλη και οι φίλοι της ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ γιορτάζουμε και είναι διττής σημασίας.                 Γιορτάζουμε την κορυφαία αντιδικτατορική εξέγερση του Νοέμβρη του 1973. Για λόγους συμβολικούς και πολιτικούς δημοσιοποιήσαμε την Ιδρυτική Διακήρυξή μας  στις 17 Νοεμβρίου 2013.

Ένα χρόνο μετά, συνυπογράφοντας τη Διακήρυξη για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου του Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε. δηλώνουμε ότι παραμένουμε πιστοί στη θέση μας ότι κανείς δεν μπορεί να αυτοαναγορευτεί σε τιμητή της αλήθειας και του πολιτικά ορθού. Η όποια παραταξιακή αυταρέσκεια δεν έχει σήμερα καμιά αξία. Αντίθετα απαιτούνται ενότητα στη βάση των εργαζομένων, ευρείες και ουσιαστικές πλειοψηφίες στα βασικά μας αιτήματα, στους μεγάλους μας στόχους.
Γιατί χωρίς ουσιαστικές συνθέσεις δεν μπορεί να υπάρξει συνδικαλισμός!

Οφείλουμε να απαντήσουμε στη μεγάλη πρόκληση των καιρών μας.
Να δημιουργήσουμε τους «δικούς μας καιρούς».

Ο Αγώνας
Για μια δίκαιη κοινωνία, Για μια δημοκρατική πολιτεία, Για τη χειραφέτηση του ανθρώπου
Συνεχίζεται…

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

                         
Για μια Δημοκρατική Κοινωνία
http://pek-de.blogspot.gr • pek.dekp@gmail.com