κυλιομενο μενου

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ



Σχετικά με το έγγραφο του Δ/ντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Κιλκίς που στάλθηκε στους διευθυντές των σχολείων για έλεγχο νομιμότητας πρακτικών:
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ ν. Κιλκίς θεωρεί ότι έχει ως στόχο τον εκφοβισμό των διευθυντών και κατ΄ επέκταση των εκπαιδευτικών, ώστε να δεχτούν αδιαμαρτύρητα να εφαρμόσουν τη λεγόμενη Αυτοαξιολόγηση των σχολείων και να συγκροτήσουν ομάδες εργασίας για την υλοποίησή της.     Η ενέργεια αυτή αποτελεί αποκορύφωμα του κλίματος φόβου και πίεσης που έχει καλλιεργηθεί  εδώ και ένα μήνα στα σχολεία του ν. Κιλκίς από το διευθυντή Βθμιας εκπαίδευσης με παρεμβάσεις του στους συλλόγους διδασκόντων και ορισμένους διευθυντές σχολείων που προφορικά προειδοποιούν τους συναδέλφους ότι θα υποστούν πειθαρχικές κυρώσεις για παράβαση καθήκοντος, αν δεν συμφωνήσουν με τη <<αυτοαξιολόγηση>> και δεν συγκροτήσουν τις ομάδες εργασίας.
Η Δ/νση προβαίνει σε αυτές τις ενέργειες ακριβώς γιατί η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών του νομού έδειξε με πολλούς τρόπους την αντίθεσή της στο ΠΔ και φάνηκε απρόθυμη να βάλει την σφραγίδα της στην παραπέρα κατεδάφιση του Δημόσιου δωρεάν ενιαίου και μαζικού χαρακτήρα της εκπαίδευσης. Είναι φανερό ότι, όταν η πολιτική μιας κυβέρνησης είναι τόσο αντιλαϊκή και απάνθρωπή όσο η σημερινή, δεν μπορεί παρά και ο τρόπος υλοποίησής της να είναι αντίστοιχα αυταρχικός και αντιδημοκρατικός.
Τονίζουμε επίσης ότι η παραπάνω ενέργεια διεκδικεί τα πρωτεία σε πανελλαδικό επίπεδο και δείχνει υπερβάλλοντα ζήλο από τη Δ/νση Βθμιας εκπαίδευσης στην υλοποίηση της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης. Καλούμε τη Δ/νση Βθμιας εκπαίδευσης  να αποσύρει το συγκεκριμένο έγγραφο και να σταματήσει να προβαίνει σε ενέργειες που έχουν ως στόχο τον εκφοβισμό των συναδέλφων.
Καλούμε τους συναδέλφους να μη φοβηθούν, να μην υποκύψουν στις πιέσεις της Διοίκησης, αλλά αντίθετα να ορθώσουν ανάστημα, να απορρίψουν την Αυτοαξιολόγηση και να μη συγκροτήσουν τις ομάδες εργασίας σύμφωνα με τις αποφάσεις του κλάδου.
Θυμίζουμε ότι ο κλάδος μας στο παρελθόν αντιπάλεψε με επιτυχία ανάλογες προσπάθειες και κατέστησε ανενεργά πολλά προεδρικά διατάγματα και νόμους που η ζωή απέδειξε άλλωστε ότι δεν ήταν προς όφελος της εκπαίδευσης.
Καλούμε την ΟΛΜΕ να αποστείλει κλιμάκιο στο νομό Κιλκίς, να προχωρήσει σε στάση εργασίας στο νομό μας με ταυτόχρονη πανεκπαιδευτική κινητοποίηση που θα γίνει στο ν. Κιλκίς.

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ