κυλιομενο μενου

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

ΨΗΦΙΣΜΑ

    Σε μία περίοδο  που κυβερνήσεις- Ε.Ε.- Δ.Ν.Τ. έχουν εξαπολύσει την πιο ακραία αντιλαϊκή επίθεση των τελευταίων δεκαετιών.
   Σε μία περίοδο που το σύστημα σ΄ όλο τον κόσμο ανοιχτά χωρίς κανένα πρόσχημα ή κοινωνικό "φτιασίδωμα" βάζει προμετωπίδα του το σύνθημα: "Να αυξήσουμε τα κέρδη μας, ισοπεδώνοντας τα δικαιώματα και τις ανάγκες των εργαζομένων και τις νεολαίας".
   Σ' αυτή την περίοδο έχουμε κρούσματα και στην εκπαιδευτική κοινότητα του νομού μας, έντασης του αυταρχισμού απέναντι στην προσπάθεια των μαθητών μας να σηκώνουν κεφάλι και να πουν "φτάνει πια, το μέλλον μας ανήκει, δεν σας το χαρίζουμε".
   Είναι ανεπίτρεπτο στελέχη της εκπαίδευσης (όπως έγινε στο 1ο Λύκειο Κιλκίς ) να ανασύρουν την αυταρχική πράξη νομοθετικού περιεχομένου που θεωρεί την κατάληψη ποινικό αδίκημα και που όλος ο κλάδος έχει προ πολλού καταγγείλει, σα δαμόκλειο σπάθη πάνω από τα κεφάλια μαθητών και γονέων.
   Η ΕΛΜΕ νομού Κιλκίς δηλώνει την αντίθεσή της σε οποιαδήποτε ενέργεια αυταρχισμού και προσπάθεια καταστολής δίκαιων μαθητικών κινητοποιήσεων. Πιστεύουμε ότι εμείς οι δάσκαλοι δίνοντας πρώτοι το παράδειγμα του αγώνα πρέπει να διδάσκουμε στους μαθητές μας την ανάγκη της αμφισβήτησης της σημερινής πραγματικότητας, επαναπροσδιορισμού και ανατροπής της.
   Να τους διδάσκουμε την πραγματική δημοκρατία της πάλης για τα δικαιώματα της εργαζόμενης πλειοψηφίας και της νεολαίας.
   Γι' αυτό καταγγέλλουμε τέτοιες αυταρχικές ενέργειες κα ζητάμε στο μέλλον να είμαστε μαζί και όχι απέναντι στους μαθητές μας.
             

                          Δ.Σ   ΕΛΜΕ  Ν.ΚΙΛΚΙΣ