κυλιομενο μενου

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ Ν. ΚΙΛΚΙΣ


Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ καλεί τους συναδέλφους να παρευρεθούν στη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Κιλκίς την Τετάρτη 2-02-2011 και ώρα 13.30 μ.μ στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς, με θέμα την συζήτηση της εισήγησης της ΟΛΜΕ ως προς το πρόγραμμα απεργιακών κινητοποιήσεων (και λήψη απόφασης) . 

Εάν δεν συγκεντρωθεί η απαραίτητη απαρτία, η συνέλευση θα επαναληφθεί την επόμενη ημέρα, Πέμπτη 3-02-2011 και ώρα 14:00 μ.μ στο Εργατικό Κέντρο Κιλκίς.

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Επικοινωνία με τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ν. Κιλκίς

Μετά την ανασυγκρότηση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ν. Κιλκίς τα τηλ. επικοινωνίας είναι:
Για οποιοδήποτε πρόβλημα ή απορία σας μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα των μελών του Δ.Σ.

Πρόεδρος :  Ξενέλης Γιώργος Κιν. : 6974019421
Αντιπρόεδρος : Πολυχρονιάδης  Γιώργος Κιν. : 6937881237
Γ. Γραμματέας :  Λοκοβίτης Μιχάλης Κιν. : 6976772134
Ταμίας :  Ιωάννης Λιναρδάκης Κιν. : 6936965054
Οργαν. Γραμ/τέας:  Γεωργούσης Ιωάννης   Κιν. : 6976514090

Μέλη :
Σγούρος  Σπύρος Κιν. : 6974191851
Αγγίσταλη Κατερίνα Κιν. : 6972167133

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Ανασυγκρότηση Δ.Σ. ΕΛΜΕ λόγω παραίτησης ενός μέλους

ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ Δ.Σ. ΕΛΜΕ Ν. ΚΙΛΚΙΣ

Μετά από την παραίτηση της κας Κούσκουρη Αλεξάνδρας για λόγους οικογενειακούς τη θέση της κατέλαβε η κα Κατερίνα Αγγίσταλη στην συνεδρίαση της 25/1/2011. Έτσι το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Ν. Κιλκίς συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

Πρόεδρος :  Ξενέλης Γιώργος
Αντιπρόεδρος : Πολυχρονιάδης  Γιώργος
Γ. Γραμματέας :   Λοκοβίτης Μιχάλης
Ταμίας :   Ιωάννης Λιναρδάκης
Οργαν. Γραμ/τέας:   Γεωργούσης Ιωάννης  

Μέλη :
Σγούρος  Σπύρος
Αγγίσταλη Κατερίνα

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Βράβευση επιτυχόντων μαθητών σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τους μαθητές  οι οποίοι έχουν πετύχει στα ΑΕΙ η ΤΕΙ κατά το σχολικό έτος 2009 -2010 και έχουν γονέα εκπαιδευτικό του σχολείου σας, προκειμένου να τους βραβεύσουμε σε ειδική εκδήλωση για την οποία θα σας ενημερώσουμε. Συμπληρώστε το συνημμένο πίνακα και στείλτο το στο mail μου. Ευχαριστώ.
Υστερόγραφο: Αφορά όσα σχολεία δεν απάντησαν μέχρι τώρα. Όσα σχολεία δεν έχουν  ας απαντήσουν αρνητικά.

Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Μείωση σε δύο (Α και Β) των τεσσάρων (Α,Β,Γ,Δ) περιοχών μετάθεσης του ΠΥΣΔΕ ν. Κιλκίς

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ν. Κιλκίς έχει κληθεί από τη Δ/νση Β/θμιας εκπαίδευσης να πάρει θέση σχετικά με την ενδεχόμενη μείωση των περιοχών μετάθεσης σε δύο (όπως είναι οι Καλλικρατικοί δήμοι Κιλκίς και Παιονίας) από τέσσερις που είναι σήμερα χωρίς βέβαια αλλαγή της μοριοδότησης. Λόγω της σοβαρότητας του θέματος, το Δ.Σ. αποφάσισε να ερωτηθούν οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί του νομού. Για το λόγο αυτό καλεί τους συλλόγους διδασκόντων κατά σχολείο να συνεδριάσουν με το παραπάνω θέμα και να μας αποστείλουν την άποψή τους ή όποια άλλη άποψη θεωρούν ότι μπορεί να βοηθήσει το Δ.Σ. ώστε να προτείνει τη μείωση ή όχι των περιοχών, καθώς και τις όποιες επιφυλάξεις ή επιχειρήματα που μπορούν να στοιχειοθετήσουν την μια ή την άλλη άποψη. Παρακαλούμε πάρα πολύ μέχρι την παρασκευή 21-01-2011 να σταλούν στο FAX της ΕΛΜΕ 2341023169 ή στο mail του αντιπροέδρου Πολυχρονιάδη Γιώργου gpolis@sch.gr

Καθήκοντα συνδέσμων σχολείων με ΕΛΜΕ


Με αφορμή το αίτημα του 1ου ΕΠΑΛ σχετικά με τα καθήκοντα των συνδέσμων η ΕΛΜΕ απαντά σε όλα τα σχολεία. Εννοείτε ότι το υπ' αρ. 2 δεν μπορεί να γίνει αφού οι συνδρομές πληρώνονται στο δώρο Χριστουγέννων (επίδομα τώρα). Ευχαριστούμε το 1ο επαλ για την παρατήρηση.
Καθήκοντα συνδέσμων σύμφωνα με το άρθρο 36 του καταστατικού:
1.Ενημερώνουν το σύλλογο των καθηγητών και μεταφέρουν τις απόψεις του στο ΔΣ της ΕΛΜΕ.
2.Συγκεντρώνουν τις συνδρομές
3.Διαβάζουν τις ανακοινώσεις και τα έγγραφα της ΕΛΜΕ
4.Συζητουν με του καθηγητές τα ατομικά, συλλογικά και κλαδικά αιτήματα
5.Τηρούν αρχείο συνδικαλιστικό
Επίσης για κάθε ενέργειά τους πρέπει να έχουν την έγκριση του ΔΣ της ΕΛΜΕ και το ΔΣ όποτε κρίνει μπορεί να συγκαλέσει συγκέντρωση συνδέσμων για ενημέρωση και συνεργασία.
Για την ΕΛΜΕ ν. Κιλκίς
Πολυχρονιάδης Γιώργος

Συγχωνεύσεις ή / και καταργήσεις σχολικών μονάδων


Συνάδελφοι – ισσες,
Πολύς λόγος γίνεται τον τελευταίο καιρό σχετικά με την αναγκαιότητα ή μη συγχώνευσης ή και κατάργησης σχολικών μονάδων. Ήδη, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κάλεσε σε ανοιχτή συζήτηση τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων του Νομού μας, προκειμένου να καταθέσουν τις απόψεις των Συλλόγων για το θέμα. Η ΕΛΜΕ Ν. Κιλκίς, λαμβάνοντας υπόψη τόσο τις ιδιάζουσες οικονομικές συγκυρίες που αντιμετωπίζει η Πολιτεία, όσο και την κοινωνική και παιδαγωγική διάσταση του ζητήματος, θεωρεί σκόπιμο να υποβάλει σε ανοικτή διαβούλευση τις παρακάτω παραμέτρους του θέματος:

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Κατάργηση των ΤΑΔ

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ εκφράζει ομόφωνα την αντίθεσή του στην αιφνιδιαστική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για την ουσιαστική κατάργηση των ΤΑΔ – ΕΤΑΔ αφού ούτε αναπληρωτές διορίζει και άρα όσα τμήματα δεν καλύπτονται από μόνιμους συναδέλφους καταργούνται, ούτε αναλαμβάνει την ευθύνη ασφαλούς μετακίνησης των μαθητών. Όσον αφορά το νομό μας δεν λειτουργούν τα τμήματα αθλητικής διευκόλυνσης στο 1ο Γυμνάσιο Κιλκίς, στο Γυμνάσιο Πολυκάστρου και στο Γυμνάσιο Αξιούπολης. Στο Γυμνάσιο Γουμένισσας λειτουργούν μόνο 2 από τα 3 τμήματα με λιγότερους από τους προβλεπόμενους γυμναστές.

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

ΕΠΙΣΚΕΨΗ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΣΤΟ Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΜΕ επισκέφτηκε το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ στις 13-1-2011, όπου σε μια σεμνή εκδήλωση προσέφερε βασιλόπιττα, γλυκά και αναψυκτικά στα παιδιά. Με την ευκαιρία αυτή η Διευθύντρια  κα Χρηστίδου ενημέρωσε το Δ.Σ. για τον τρόπο λειτουργίας του εργαστηρίου, για τα προβλήματα υποδομών και για τις προοπτικές του σχολείου. Τα μέλη του ΔΣ ξεναγήθηκαν στους χώρους των εργαστηρίων και είδαν τις δημιουργίες των παιδιών στο εργαστήριο κλωστοϋφαντουργίας ένα καινούργιο εργαστήριο που λειτούργησε φέτος για πρώτη φορά. Η επίσκεψη αυτή δείχνει με τον καλύτερο τρόπο το ενδιαφέρον της ΕΛΜΕ για την ειδική αγωγή και για τα παιδιά αυτά που διαθέτουν ιδιαίτερες ικανότητες τις οποίες μπορούν να αξιοποιήσουν αρκεί η πολιτεία να τους δώσει την δυνατότητα. 

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Συμμετοχή σε στάσεις εργασίας στις 13 και 14 /1/2011


Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ  ΚΙΛΚΙΣ καλεί τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στις στάσεις εργασίας που προκήρυξε η ΟΛΜΕ στις 13 και 14 Ιανουαρίου για την επέτειο του θανάτου του Νίκου Τεμπονέρα και για την παράσταση διαμαρτυρίας στις περιφερειακές διευθύνσεις για τις επιχειρούμενες συγχωνεύσεις σχολείων. Η χρονική διάρκεια των στάσεων εργασίας φαίνεται στο επισυναπτόμενο έγγραφο της ΟΛΜΕ. Στις 13/1 στις 12 η ώρα έχει συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη, και στις 14/1 στις 12.30 συγκέντρωση στην περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης στο κτίριο ZEDA στην λεωφόρο Γεωργικής σχολής 65. 

Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ

                          
  Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ν. Κιλκίς εύχεται σε όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές μας και τους γονείς τους  υγεία, καλές γιορτές και δημιουργική τη νέα χρονιά.