κυλιομενο μενου

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΚ

                                           Αθήνα, 29-06-2011          
 

Δευτεροβάθμιο Συντονιστικό
   Εκτελεστική Γραμματεία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 25-28 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε το 15ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ. Σε μια εξαιρετικά δύσκολη οικονομική, πολιτική, κοινωνική συγκυρία για τη χώρα μας, ο κλάδος κλήθηκε να δώσει απαντήσεις σε καίρια εκπαιδευτικά ζητήματα, να καταθέσει προτάσεις και να προτείνει λύσεις σε προβλήματα των καθηγητών ως λειτουργών και εργαζόμενων.
Η Π.Α.Σ.Κ. Καθηγητών Δ.Ε. απευθύνθηκε, με αίσθημα ευθύνης, σε όλους τους αντιπροσώπους του Συνεδρίου, καταθέτοντας ολοκληρωμένη Πρόταση–Ντοκουμέντο, που περιείχε επεξεργασμένες και σαφείς θέσεις για όλα τα θέματα της Παιδείας, της Εκπαίδευσης και των Εργασιακών Σχέσεων. Κατέθεσε, επίσης, τη θέση της Παράταξής μας, για την πολιτική συγκυρία (βλέπε www.pask.gr ).
Δυστυχώς οι Παρατάξεις της προηγούμενης πλειοψηφίας του ΔΣ της ΟΛΜΕ (ΔΑΚΕ, Αγ. Συνεργασία, Παρεμβάσεις), οι οποίες δεν κατάφεραν να συντάξουν ούτε τον πολιτικό απολογισμό της Ομοσπονδίας, εγκλωβισμένες στην μικροπαραταξιακή τους λογική και ιδιοτέλεια επέλεξαν να απορρίψουν, χωρίς επιχειρήματα, την  πρότασή μας αυτή και να υπερψηφίσουν, 3 μεμονωμένα σημεία, ασύνδετα μεταξύ τους και χωρίς στοιχειώδες πολιτικό σκεπτικό!
Είναι φανερό ότι τέτοιες αντιλήψεις και πρακτικές δεν προσιδιάζουν σε μια από τις μεγαλύτερες και πιο ιστορικές Ομοσπονδίες της χώρας μας. Αντίθετα, χαρακτηρίζουν συνδικάτο μικρής εμβέλειας και, βεβαίως, δεν εκφράζουν το κίνημα των εκπαιδευτικών.
Ως Π.Α.Σ.Κ. Καθηγητών Δ.Ε. θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την προάσπιση των δικαιωμάτων μας ως εργαζομένων, που πλήττονται βάναυσα από τα σκληρά, άδικα και μονομερή μέτρα της κυβέρνησης, καθώς και για μια δημόσια και πραγματικά δωρεάν Παιδεία, για μια δίκαιη κοινωνία, για μια καλύτερη Ελλάδα.  
Δεσμευόμαστε, επίσης, ότι θα παλέψουμε για μια καλύτερη Ομοσπονδία, για ένα κινηματικό συνδικάτο, για μια νέα ενότητα των εργαζομένων, που θα ξεπερνά τα όρια της στενής, μικροπαραταξιακής λογικής.
Προς την κατεύθυνση αυτή θα εργαστούν και τα νεοκλεγέντα  μέλη μας στην ΟΛΜΕ (Αλεβυζάκης Γιώργος, Ρουμπακιάς Γιάννης και Κορφιάτης Λουκάς), από οποιαδήποτε θέση του Δ.Σ., μετά τη συγκρότησή του  σε σώμα το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.  
Η Εκτελεστική Γραμματεία Π.Α.Σ.Κ. Καθηγητών Δ.Ε.