κυλιομενο μενου

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Πρόγραμμα εκδρομής στο Βουκουρέστι

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΣΙΝΑΙΑ
4 ΗΜΕΡΕΣ ΟΔΙΚΩΣ

1η ημέρα: Κιλκίς  - Βουκουρέστι ( 650 χλμ )
Συγκέντρωση και αναχώρηση από τα γραφεία μας στις 06:00 για Προμαχώνα.  Περνώντας τα σύνορα και κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις φτάνουμε στο Ρούσε. Συνεχίζουμε και περνώντας την Γέφυρα της Φιλίας πάνω από τον Δούναβη φτάνουμε στο Βουκουρέστι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και δείπνο. Στη συνέχεια χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.
2η ημέρα: Βουκουρέστι – Γύρος πόλεως ( 60 χλμ )
Πρόγευμα και ξεκινάμε την ξενάγηση μας στην πόλη. Θα επισκεφτούμε το Μουσείο του χωριού, που είναι μοναδικό στο είδος του και δείχνει την αρχιτεκτονική από όλες τις περιοχές της χώρας, και το παλάτι της Βουλής, χτισμένο από τον Τσαουσέσκου. Το παλάτι είναι το δεύτερο σε μέγεθος δημόσιο κτίριο του κόσμου μετά το Πεντάγωνο. Κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας, θα θαυμάσουμε το Αντενέουμ, το πιο φημισμένο μέγαρο μουσικής της χώρας, τα ανάκτορα της  βασιλικής οικογένειας, την Αψίδα του θριάμβου, που είναι εμπνευσμένη από αυτή του Παρισιού, το Ορθόδοξο Πατριαρχείο, την ελληνική εκκλησία που θυμίζει Παρθενώνα, το μουσείο του Πυροσβέστη και την Στρατιωτική Ακαδημία. Στη συνέχεια χρόνος ελεύθερος για αγορές στο κέντρο της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο αργά το απόγευμα. Το βράδυ προαιρετική νυχτερινή διασκέδαση σε ρουμάνικες μπυραρίες με υπέροχο φαγητό.
3η ημέρα: Σινάϊα-Μπραν - Μπρασώφ (300 χλμ)
 Μετά το πρωινό αναχώρηση για τα θρυλικά Καρπάθια. Αφού διασχίσουμε την κοιλάδα του ποταμού Πράχωβα φτάνουμε στην Σινάϊα, το μαργαριτάρι των Καρπαθίων, οπου θα επισκεφτούμε το παλάτι Πελες, θερινή κατοικία του βασιλιά Καρόλου, του 1ου Βασιλιά της Ρουμανίας. Στη συνέχεια θα δούμε καθοδόν το Μοναστήρι της Σιναια, το 1ο κτίριο που κτίστηκε σ’αυτά τα μέρη ύστερα από την επίσημη ονομασία της πόλης και έπειτα αναχωρούμε για το Μπραν. Θα επισκεφθούμε τον Πύργο Μπραν, γνωστό ως Πύργο του Δράκουλα, ο οποίος χτίστηκε το 14ο αιώνα ως αμυντικό φρούριο απέναντι στις οθωμανικές επιθέσεις.  Συνεχίζουμε με μια σύντομη ξενάγηση στο Μπρασώφ, όπου θα δούμε την παλιά πόλη και τη Μαύρη εκκλησία, γοτθικού ρυθμού, τη μεγαλύτερη σε μέγεθος στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Επιστροφή στο Βουκουρέστι και δείπνο. Διαν/ση.
4η ημέρα: Βουκουρέστι-Κιλκίς
Πρόγευμα, χρόνος ελεύθερος για τις τελευταίες αγορές μας και αναχώρηση για τα σύνορα. Με ενδιάμεσες στάσεις φτάνουμε το βράδυ στη πόλη μας.
Για την εκδρομή χρειάζεται καινούργια ταυτότητα.