κυλιομενο μενου

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Οι αναπληρωτές διεκδικούν την επίλυση των προβλημάτων τους



Tο ΔΣ της ΕΛΜΕ  Ν. Κιλκίς  μετά την συνάντηση με τους αναπληρωτές καθηγητές  αποφάσισε:
1.τη δημιουργία 3μελους επιτροπής αναπληρωτών καθηγητών (Καραφουλίδου Μένη,  Κριντήρα Εφη, Παπαστεργίου Βάσια.)για την καλύτερη ενημέρωση και τον συντονισμό, την ανάδειξη και επίλυση των προβλημάτων που μας απασχολούν(μόνιμοι διορισμοί στα οργανικά κενά, διορισμοί αναπληρωτών στα λειτουργικά κενά, υπηρεσιακές μεταβολές κ.ά).
2.να απευθύνει πρόσκληση στις  ΕΛΜΕ  της χώρας να αναδείξουν το ζήτημα των αναπληρωτών συναδέλφων με επιτροπές αναπληρωτών η όποιο άλλο τρόπο θεωρούν κατάλληλο.
3.την πρόσκληση  στην ΟΛΜΕ να συντονίσει τις ΕΛΜΕ για να αναδειχθεί το ζήτημα των αναπληρωτών.
Ο Πρόεδρος                                            Ο Γεν. Γραμματέας         


Ξενέλλης Γιώργος                                  Γεωργούσης  Ιωάννης

Απεργία



 Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Κιλκίς καλεί τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στην πανεργατική απεργία      την Πέμπτη  27-11-2014 και στη συγκέντρωση  που θα πραγματοποιηθεί στις 11.00 ώρα στο Εργατικό  Κέντρο Κιλκίς
(Στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 10.30 ώρα στο Εργατικό  Κέντρο  Θεσσαλονίκης)

§                              Σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους. Όχι στις διαθεσιμότητες! Καμία απόλυση συναδέλφου
§                             Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς. Να ζούμε με αξιοπρέπεια εμείς και οι οικογένειές μας
§                              Μαζικοί διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών εδώ και τώρα!
§                              Να καταργηθεί ο νόμος για την Αξιολόγηση
§                             Να καταργηθεί ο αντιεκπαιδευτικός νόμος για το Λύκειο!
§                              Δημόσιο και Δωρεάν Σχολείο που να χωρά όλα τα παιδιά!

Ο   Πρόεδρος                                         Ο   Γ. Γραμματέας



                Ξενέλης   Γεώργιος                                       Γεωργούσης  Ιωάννης

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Αιμοδοσία



Η ΕΛΜΕ ΚΙΛΚΙΣ  θα πραγματοποιήσει   αιμοδοσία  την  Τετάρτη 24  ΝΟΕΜΒΡIOY 2014  ώρα 09.00 π.μ έως 12.30 στο Ν.Γ.Ν. ΚΙΛΚΙΣ. Οι συνάδελφοι που διαμένουν στη Θεσσαλονίκη μπορούν να δώσουν αίμα στο Ιπποκράτειο Γ.Ν.  και στο ΑΧΕΠΑ.
Όπως έχουμε επανειλημμένα τονίσει, η επιτυχία της δημιουργίας ομάδων 
εθελοντών αιμοδοτών καθηγητών σε μόνιμη βάση στις ΕΛΜΕ και ο 
συντονισμός των ενεργειών μας σε επίπεδο ΟΛΜΕ, έχει ως στόχο:
α) την ευαισθητοποίηση των συναδέλφων μας στο πολύ σημαντικό θέμα 
της εθελοντικής αιμοδοσίας και την εξασφάλιση της ενεργούς συμμετοχής τους,
β) τη συμβολή των εκπαιδευτικών στις αυξημένες ανάγκες αίματος της 
χώρας μας, που αφορούν ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες (π.χ. πάσχοντες 
από μεσογειακή αναιμία, νεφροπαθείς κ.ά.) ή περιπτώσεις έκτακτων 
κοινωνικών αναγκών (π.χ. πόλεμος, σεισμός κλπ) και
γ) να είναι δυνατή η προσφορά αίματος στους συναδέλφους μας ή σε συγγενικά μας
πρόσωπα σε περιπτώσεις που αυτό είναι αναγκαίο.

Χωρισμός τμημάτων και μετακίνηση συναδέλφων εκπαιδευτικών





Φέτος παρατηρήθηκε το φαινόμενο σε σχολεία της περιοχής του Κιλκίς να καθυστερήσει ο χωρισμός των τμημάτων βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας. Η καθυστέρηση αυτή είχε ως αποτέλεσμα εκπαιδευτικοί με οργανική θέση να μετακινηθούν σε άλλα σχολεία για την κάλυψη αναγκών. Όταν, όμως, μετά από ελάχιστο χρονικό διάστημα δημιουργήθηκαν επιπλέον τμήματα στα εν λόγω σχολεία, διαπιστώθηκε ότι οι εκπαιδευτικοί που μετακινήθηκαν θα μπορούσαν να καλύψουν το υποχρεωτικό τους ωράριο στο σχολείο της οργανικής τους θέσης.(φιλόλογος από Γυμνάσιο Χέρσου μετακινήθηκε στο ΓΕΛ Γουμένισσας.)
Για την αποφυγή παρόμοιων καταστάσεων που προκαλούν αναστάτωση τόσο στην εύρυθμη λειτουργία των σχολείων όσο και στους εκπαιδευτικούς αλλά και στρεβλή εικόνα - υπόνοιες για τη σκοπιμότητα της καθυστέρησης και κυρίως για τη διαδικασία των τοποθετήσεων και μετακινήσεων, η Ε.Λ.Μ.Ε. Κιλκίς ζητά οι διαδικασίες να ολοκληρώνονται με απόλυτη διαφάνεια και σε εύθετο χρόνο κατά την έναρξη κάθε σχολικής χρονιάς.

Ο  Πρόεδρος                                         Ο Γ. Γραμματέας

     Ξενέλης  Γεώργιος                              Γεωργούσης Ιωάννης

Η ΕΛΜΕ ζητά ενημέρωση από τη Διεύθυνση



Θέμα: «Ενημέρωση της Ε.Λ.Μ.Ε. Κιλκίς από Δ.Δ.Ε. Κιλκίς για θέματα αρμοδιότητάς της»


Στο πλαίσιο των επαφών της Ε.Λ.Μ.Ε. Κιλκίς με τους εκπαιδευτικούς – μέλη της, προέκυψαν συγκεκριμένα θέματα, στα οποία παρακαλούμε να μας ενημερώσετε άμεσα και εγγράφως:

1. Έχουν καταβληθεί τα οδοιπορικά έξοδα για συμπλήρωση μέρους του ωραρίου τους σε όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς για τη  σχολική χρονιά 2013-2014 καθώς και για τις προηγούμενες σχολικές χρονιές;
2. Έχουν καταβληθεί οι αποζημιώσεις σε όλους τους εκπαιδευτικούς που απασχολήθηκαν στις πανελλαδικές εξετάσεις 2014;
3. Η Δ.Δ.Ε. Κιλκίς προβαίνει στην έγγραφη απάντηση -μέσα στο προβλεπόμενο από το νόμο χρονικό διάστημα- προς τα γραπτά αιτήματα των συναδέλφων εκπαιδευτικών, οι οποίοι απευθύνονται προς τη Δ.Δ.Ε. Κιλκίς για υποθέσεις τους;

Για την 17η Νοέμβρη



ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Δ.Ε.
Για μια Δημιουργική Συλλογικότητα

Αθήνα, 17-11-2014
 
Συνάδελφοι,

Σήμερα, 41 χρόνια μετά, γιορτάζουμε την εξέγερση του Πολυτεχνείου ως ένα καθοριστικό ιστορικό γεγονός για την πορεία της χώρας μας και του λαού μας. Η «17η Νοεμβρίου 1973» είναι υπέρτερο σύμβολο πολιτικής και κοινωνικής προόδου. Στο πρόταγμά της   «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» συμπυκνώνονται με τον πιο ολοκληρωμένο τρόπο οι κοινωνικοί αγώνες μας και οι συλλογικές αγωνίες μας. 

Γι’ αυτό το λόγο εμείς τα  μέλη και οι φίλοι της ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ γιορτάζουμε και είναι διττής σημασίας.                 Γιορτάζουμε την κορυφαία αντιδικτατορική εξέγερση του Νοέμβρη του 1973. Για λόγους συμβολικούς και πολιτικούς δημοσιοποιήσαμε την Ιδρυτική Διακήρυξή μας  στις 17 Νοεμβρίου 2013.

Ένα χρόνο μετά, συνυπογράφοντας τη Διακήρυξη για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου του Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε. δηλώνουμε ότι παραμένουμε πιστοί στη θέση μας ότι κανείς δεν μπορεί να αυτοαναγορευτεί σε τιμητή της αλήθειας και του πολιτικά ορθού. Η όποια παραταξιακή αυταρέσκεια δεν έχει σήμερα καμιά αξία. Αντίθετα απαιτούνται ενότητα στη βάση των εργαζομένων, ευρείες και ουσιαστικές πλειοψηφίες στα βασικά μας αιτήματα, στους μεγάλους μας στόχους.
Γιατί χωρίς ουσιαστικές συνθέσεις δεν μπορεί να υπάρξει συνδικαλισμός!

Οφείλουμε να απαντήσουμε στη μεγάλη πρόκληση των καιρών μας.
Να δημιουργήσουμε τους «δικούς μας καιρούς».

Ο Αγώνας
Για μια δίκαιη κοινωνία, Για μια δημοκρατική πολιτεία, Για τη χειραφέτηση του ανθρώπου
Συνεχίζεται…

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

                         
Για μια Δημοκρατική Κοινωνία
http://pek-de.blogspot.gr • pek.dekp@gmail.com

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Κάλεσμα στους αναπληρωτές



Tο ΔΣ της ΕΛΜΕ  Ν. Κιλκίς προσκαλεί τους αναπληρωτές καθηγητές του Νομού Κιλκίς στις 17 Νοεμβρίου 2014, ημέρα Δευτέρα και ώρα 12.00 στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς (Βυζαντίου 3) για να συζητηθούν τα παρακάτω θέματα:
1.Δημιουργία επιτροπής αναπληρωτών καθηγητών
2.Τρέχοντα προβλήματα αναπληρωτών
Παρακαλούμε να ενημερωθούν οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί των σχολείων.

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Στη μνήμη του Θεόφιλου Σακαλίδη (από το blog του Ν. Τσούλια πρώην προέδρου της ΟΛΜΕ)

Ένας αγωνιστής της κοινωνίας και της ζωής
      Ο Θεόφιλος Σακαλίδης υπήρξε ένα από τα σημαντικότερα ηγετικά στελέχη του εκπαιδευτικού κινήματος για πολλά χρόνια, από τη δεκαετία του 1980 έως τα τελευταία χρόνια της ζωής του.

      Διετέλεσε Ειδικός Γραμματέας και Ταμίας του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΛΜΕ, πρόεδρος του Ταμείου Αρωγής Δημοσίων Υπαλλήλων και αιρετός του κλάδου των καθηγητών στο Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΚΥΣΔΕ). Ήταν ιδρυτικό μέλος της ΠΑΣΚ καθηγητών και μέλος της Κεντρικής Γραμματείας της σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια της εκπαιδευτικής του πορείας.
      Ο Θεόφιλος ήταν ένας ρομαντικός συνδικαλιστής. Διατηρούσε πάντα την αγνότητα του νέου συνδικαλιστή που δεν συμβιβάζεται με το «σύστημα», που δεν μετριάζει τον αγωνιστικό του παλμό με το πέρασμα του χρόνου και με το βάρος της ηλικίας. Είχε μια αγνότητα στη θεώρηση των συλλογικών διαδικασιών, που είχε και διαπαιδαγωγική διάσταση. Πίστευε στα σοσιαλιστικά ιδεώδη και στην κοινωνική αλλαγή χωρίς «παραπομπές» και συμβιβασμούς. Όταν αρκετοί στην παράταξή μας αναφερόμαστε κατά τη διάρκεια της ύστερης φάσης της Μεταπολίτευσης σε σοσιαλδημοκρατικά χαρακτηριστικά, ο Θεόφιλος επέμενε με απολυτότητα στη σοσιαλιστική εκδοχή των ιστορικών πραγμάτων.
      Η κουλτούρα του πάντα είχε έναν απόλυτο ορθολογισμό, ωσάν η μαθηματική του παιδεία να αποτελούσε συστατικό στοιχείο του λόγου του. Πάντα σεβόταν κάθε αντίπαλο. Ποτέ δεν μιλούσε απαξιωτικά για κάποιον ακόμα και στις πιο κρίσιμες και στις πιο καθοριστικές αντιπαραθέσεις του. Προσωπικά με κολάκευε η αναφορά του ότι «μαζί μου η αντιπαράθεση είχε πάντα μια ποιότητα».
      Ο λόγος του είχε πάντα θέρμη και πάθος. Βίωνε την επιχειρηματολογία του με μια πρωτόγνωρη νεανικότητα που ξάφνιαζε. Αγαπούσε τη συλλογική δράση. Πίστευε με έναν απόλυτο τρόπο στο ρόλο και στη σημασία των κοινωνικών κινημάτων. Η αξία της αλληλεγγύης ήταν γι’ αυτόν η προμετωπίδα για κάθε συμπεριφορά του και επιλογή του.
      Ως αιρετός στο ΚΥΣΔΕ στάθηκε δίπλα στους εκπαιδευτικούς και στα προβλήματά τους με συνέπεια και ευθύνη χωρίς καμιά παραταξιακή διαφοροποίηση. Διέθεσε ουσιαστικά όλη του τη ζωή για την προαγωγή των στόχων του εκπαιδευτικού κινήματος, για μια ουσιαστική Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία στη χώρα μας, για ένα δημοκρατικό και ανθρωπιστικό σχολείο.
      Ο Θεόφιλος Σακαλίδης ήταν ένας ανυποχώρητος αγωνιστής με όραμα και αξίες, με αφοσίωση στη συλλογική δράση, με πάθος για τη δημιουργία ενός δίκαιου κόσμου. Ήταν ένας αγωνιστής της κοινωνίας και της ζωής.

Για την 17η Νοεμβρίου



ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
      Η  ημέρα της 17 Νοεμβρίου είναι μια μέρα μνήμης κατά την όποια τιμάμε ανθρώπους που αγωνίστηκαν για τη δημοκρατία και τα ατομικά δικαιώματα. Είναι ταυτόχρονα μια μέρα εκδηλώσεων, με συμμετοχή σε πορείες, καθώς έννοιες όπως δημοκρατία, ατομικά δικαιώματα, παιδεία ελεύθερη και δημοκρατική αποτελούν ακόμη αιτήματα ανεκπλήρωτα.
      Αυτήν την ημέρα , ακόμη και συμφώνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων αριθμ. 181569/Δ2/11-11-2014, στα σχολεία οι σύλλογοι διδασκόντων και οι μαθητές τιμούν με ομιλίες ,δράσεις μουσικές ή εικαστικές,  τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου αλλά και καταθέτουν τη δική τους υπόσχεση για επαγρύπνηση και διατήρηση των δημοκρατικών θεσμών. Οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα κατά τη διάρκεια αυτής της ημέρας όπως επιμορφώσεις, συνελεύσεις συλλόγου διδασκόντων, ενημέρωση γονέων,  αποτρέπουν τους εκπαιδευτικούς και  τους μαθητές από τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις εορτασμού αλλά και μειώνουν τη σημασία και τη σπουδαιότητα της συγκριμένης επετείου.

Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Αποτελέσματα εκλογών ΑΠΥΣΔΕ ΚΥΣΔΕ



ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΥΣΔΕ ΚΙΛΚΙΣ
ΨΗΦΙΣΑΝ 499 ΑΚΥΡΑ 25
ΕΛΑΒΑΝ:
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ (ΣΥΝΕΚ); 188 ψήφους
ΔΑΚΕ   ;                                                                                                        92   ψήφους
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ;                                                                  72   ψήφους
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ;                            55  ψήφους
-ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ;                                                                                         53  ψήφους
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝ.                                                               14    ψήφους
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΥΣΔΕ
ΨΗΦΙΣΑΝ 499 ΑΚΥΡΑ 24
ΕΛΑΒΑΝ:
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ (ΣΥΝΕΚ); 179 ψήφους
ΔΑΚΕ   ;                                                                                                        97   ψήφους
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ;                                                                  61   ψήφους
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ;                            39  ψήφους
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ;                                                                                           51 ψήφους
ΧΕΚ                                                    .                                                          27  ψήφους
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ-ΤΣΑΚΑΛΗΣ΄-ΚΕΒΡΕΚΙΔΗΣ                                                                        21      ψήφους

Αποτελέσματα εκλογών ΠΥΣΔΕ



ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΥΣΔΕ ΚΙΛΚΙΣ
ΨΗΦΙΣΑΝ 499 ΑΚΥΡΑ 15
ΕΛΑΒΑΝ:
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ (ΣΥΝΕΚ); 188 ψήφους
ΔΑΚΕ   ;                                                                                                        129 ψήφους
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ;                                                                  73   ψήφους
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ;                            46  ψήφους
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ;                                                                48  ψήφους
ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ;ΣΥΝΕΚ  .ΜΑΤΣΑΚΙΔΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ;        112 Σταυρούς
   ΑΝΑΠΛΗΡΩMΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΚ ΚΑΣΑΠΗΣ ΑΒΡΑΑΜ      53  Σταυρούς
 ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ;  ΔΑΚΕ .ΓΕΩΡΓΟΥΣΗΣ    ΙΩΑΝΝΗΣ         66  Σταυρούς 
 ΑΝΑΠΛΗΡΩMΑΤΙΚΟΣ ΔΑΚΕ.ΛΙΝΑΡΔΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ   47  Σταυρούς

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Ευχαριστήριο



ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
 της αιρετού του ΠΥΣΔΕ  Ν.ΚΙΛΚΙΣ  ΜΑΤΣΑΚΙΔΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Email:matsakidou2@gmail.com
6938824254

 Εκπροσώπου των ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ (ΣΥΝΕΚ)

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι
Σας ευχαριστώ που με τιμήσατε με την ψήφο σας
Δώσαμε έναν αγώνα με ύφος, ήθος και χαρακτηριστικά που ταιριάζουν σε αγωνιστές της εκπαίδευσης , πέρα και έξω από κάθε λογής μικροκομματικές σκοπιμότητες.
Ιδιαίτερα, θα ‘θελα να ευχαριστήσω   τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους που με αφορμή την υποψηφιότητά μου, ψήφισαν για πρώτη φορά το ψηφοδέλτιο των ΣΥΝΕΚ. Κάνατε το πρώτο βήμα. Σίγουρα με αυτή την ψήφο σας, υπηρετείτε με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντά σας. Δώσατε περισσότερη δύναμη στη φωνή σας.
Νιώθω μεγάλη ευθύνη να ανταποκριθώ στις προσδοκίες όσων με ψήφισαν και στα βαριά καθήκοντα που ανακύπτουν για έναν Αιρετό σε μια από τις πιο δύσκολες και κρίσιμες περιόδους για την εκπαίδευση  και τον ελληνικό λαό. Θα προσπαθήσω, για όσο διάστημα βρεθώ σε αυτή την θέση, να μη σας απογοητεύσω και να εκφράζω πάντα αυτό που νιώθω και αυτό που πιστεύω υπερασπιζόμενη το  συλλογικό συμφέρον του κλάδου και της εκπαίδευσης.

Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ - ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ



ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
της αιρετού του ΠΥΣΔΕ Ν.ΚΙΛΚΙΣ ΜΑΤΣΑΚΙΔΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Email:matsakidou2@gmail.com
6938824254
Εκπροσώπου των ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ (ΣΥΝΕΚ)
5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΣΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ
 ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ
ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ  ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ  ΠΟΥ ΘΑ ΧΩΡΑΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗ ΓΝΩΣΗ
Μετά από τέσσερα και πλέον χρόνια εφαρμογής των καταστροφικών μνημονιακών πολιτικών της λιτότητας στη χώρα μας και στην εκπαίδευση, η κατάσταση για το λαό, τους εργαζόμενους και τη νεολαία έχει φτάσει στο απροχώρητο. Ποτέ και σε καμία χώρα σε καιρό ειρήνης δεν έχει σημειωθεί τέτοια απότομη μείωση του βιοτικού επιπέδου του λαού, τέτοια βίαιη συρρίκνωση μισθών, συντάξεων και δικαιωμάτων των εργαζομένων, τέτοια αύξηση των κερδών των πολυεθνικών και των τραπεζών. Και όλα αυτά στο βωμό των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που επέβαλαν το διευθυντήριο της ΕΕ και του ΔΝΤ, και υπηρέτησαν πρόθυμα οι ελληνικές κυβερνήσεις.
Η αποδόμηση του κοινωνικού κράτος και των κοινωνικών αγαθών, οι ανατροπές στα εργασιακά, ασφαλιστικά, μισθολογικά και κοινωνικά δικαιώματα, η δραματική μείωση στο εισόδημα των μισθωτών και ιδιαίτερα των νέων συναδέλφων, η ανεργία και η υποαπασχόληση έχoυν διαλύσει τον κοινωνικό ιστό της χώρας.
Η κυβέρνηση των μνημονίων και της υποταγής της χώρας μας στο διεθνές χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο όσο παραμένει στην εξουσία γίνεται και πιο επικίνδυνη.
Στο πλαίσιο των ακολουθούμενων νεοφιλελεύθερων πολιτικών το δημόσιο σχολείο και οι εκπαιδευτικοί δέχθηκαν αυτά τα τέσσερα χρόνια βάναυση επίθεση με καταλυτικές συνέπειες. Τη δραματική μείωση μισθών και συντάξεων και την τραγική υποβάθμιση της ασφάλισης και περίθαλψης, ακολούθησαν η βίαιη κατάργηση σημαντικών τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ, η κατάργηση των ΕΠΑΣ, οι διαθεσιμότητες/απολύσεις χιλιάδων
εκπαιδευτικών, η απαξίωση των δομών Ειδικής Αγωγής και του Ολοήμερου Σχολείου, ο νέος νόμος για το Λύκειο που ωθεί χιλιάδες μαθητές στη μαθητεία και την πρόωρη κατάρτιση και υποβαθμίζει τόσο τη γενική παιδεία όσο και την επαγγελματική εκπαίδευση. Ταυτόχρονα, επιχειρείται μέσω της αξιολόγησης/χειραγώγησης να κατηγοριοποιηθούν τα σχολεία με στόχο πολλά από αυτά να καταργηθούν και οι εκπαιδευτικοί που εργάζονται σε αυτά να οδηγηθούν στην απόλυση. Και όλα αυτά σε ένα κλίμα ανταγωνισμού, αντιπαραθέσεων, υποταγής και φόβου.
Οι πολιτικές αυτές συνδυάζονται με συμπτύξεις τμημάτων και συγχωνεύσεις σχολείων καθώς και με διάλυση βασικών υποστηρικτών δομών της εκπαίδευσης, με αποτέλεσμα να υποβαθμίζεται ακόμα περισσότερο η εκπαιδευτική διαδικασία.
Με τις διαθεσιμότητες/απολύσεις, το μηδενισμό των νέων προσλήψεων μονίμων, τη μη αναγνώριση της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών, την αύξηση του διδακτικού ωραρίου, τη δραματική μείωση των μεταθέσεων και αποσπάσεων, τις υποχρεωτικές μετακινήσεις, την ανάθεση διδακτικού έργου μέχρι και σε πέντε σχολικές μονάδες, τη βίαιη εξώθηση στη συνταξιοδότηση, και με φόβητρο το νέο πειθαρχικό δίκαιο, ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ να συρρικνώσουν τον κλάδο των εκπαιδευτικών κατά 45.000 μέσα σε μια πενταετία.
Στη βάση όλων αυτών είναι προφανές ότι βρίσκεται ο βασικός στόχος των μνημονιακών δυνάμεων: η δραματική μείωση των δημόσιων δαπανών για την Παιδεία, μια μείωση που ανοίγει το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση βασικών λειτουργιών της δημόσιας εκπαίδευσης.
ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ - ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Οι εκλογές για την ανάδειξη αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια (Υ.Σ.) γίνονται σε μια κρίσιμη περίοδο ολομέτωπης επίθεσης ενάντια στους εργαζόμενους. Δεν έχουμε την αυταπάτη ότι η συμμετοχή των αιρετών στα Υ.Σ. με την τωρινή σύνθεση
(3 υπηρεσιακοί - 2 αιρετοί) μπορεί να ανατρέψει τις εφαρμοζόμενες πολιτικές της κυβέρνησης.
Η εκλογή όμως αιρετών εκπροσώπων του κλάδου που δεσμεύονται από τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων απέδειξε ότι μπορεί να δώσει μια πρώτη απάντηση αντίστασης και ανατροπής.
Αντίστασης
στον αυταρχισμό και την αυθαιρεσία της διοίκησης, στις προωθούμενες πολιτικές του ελέγχου και της χειραγώγησης των εκπαιδευτικών και της κατηγοριοποίησης των σχολείων μέσω της αξιολόγησης,
Ανατροπής
του πελατειακού κατεστημένου και της αδιαφάνειας, που υπηρετούσαν και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών παρατάξεων .
Ψηφίζουμε ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ. Ψηφίζουμε ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

Κάποιοι θέλουν ομήρους τους συναδέλφους μας που είναι σε διαθεσιμότητα



ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Δ.Ε.
Για μια δημιουργική συλλογικότητα
                                                                                                Κιλκίς, 04-11-2014
 

Οι Παρατάξεις των ΣΥΝΕΚ και της ΔΑΚΕ χρησιμοποιώντας διάφορες προφάσεις δεν αποδέχτηκαν το αίτημα των συναδέλφων σε διαθεσιμότητα


Συνάδελφοι,

στις 14/10 συζητήθηκε στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ το αίτημα της «Συντονιστικής Επιτροπής Εκπαιδευτικών σε Διαθεσιμότητα Αττικής», για τη μη συμμετοχή στις εκλογές των Υ.Σ., από όλες τις Παρατάξεις, ως αντίδραση στον αποκλεισμό των συναδέλφων σε διαθεσιμότητα από το δικαίωμα του εκλέγεσθαι.
            Η τοποθέτηση της ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ, των ΣΥΝΕΚ, και των Παρεμβάσεων ήταν ότι συμφωνούν με το αίτημα. Η ΔΑΚΕ ενώ αρχικά είχε επιφυλάξεις στο τέλος συμφώνησε και αυτή. Το ΠΑΜΕ δήλωσε ότι θέλει να δει το αίτημα και να τοποθετηθεί προσεχώς.
            Όντως, το ΠΑΜΕ στις 24/10 τοποθετήθηκε θετικά στο αίτημα. Όλα έδειχναν ότι το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ κατευθύνεται στην απόσυρση των ψηφοδελτίων. Όμως στη συνεδρίαση στις 29/10 αυτό ανετράπη. Οι Παρατάξεις των ΣΥΝΕΚ και της ΔΑΚΕ χρησιμοποιώντας διάφορες προφάσεις δεν αποδέχτηκαν το αίτημα των συναδέλφων σε διαθεσιμότητα να αποσύρει το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ τα ψηφοδέλτια για τα Υ.Σ..
            Πλέον είναι ξεκάθαρο ότι ο εμπαιγμός των συναδέλφων σε διαθεσιμότητα δεν προέρχεται μόνο από την πλευρά της κυβέρνησης. Δυστυχώς και δυνάμεις μέσα στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ θέλουν ομήρους τους συναδέλφους μας μόνο για να τους ψηφίζουν. Φαίνεται ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να αγωνίζονται για να ξεχωρίζουν από τον κόσμο ως αιρετοί παντώς τύπου.
            Ως ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ δηλώνουμε προς τους καθηγητές σε διαθεσιμότητα και σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα πως αισθανόμαστε απλά συνάδελφοί σας. Γιατί εμείς δεν αγωνιζόμαστε για να μας ψηφίσετε έτσι ώστε να ξεχωρίσουμε και να γίνουμε αιρετοί, Εμείς αγωνιζόμαστε για να σμίξουμε ξανά όλοι μαζί ως Λειτουργοί Μέσης Εκπαίδευσης.

  ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ