κυλιομενο μενου

Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Το σχολείο του μέλλοντος(;). Μάνατζμεντ και διοίκηση



Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Το τελευταίο διάστημα το γραφείο σχολικών δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς βρίσκεται σε τρομερή κινητικότητα. Ο λόγος είναι ότι εκπονήθηκε ένα επιμορφωτικό πρόγραμμα «μαμούθ», με τον εύγλωττο τίτλο: «Το σχολείο του μέλλοντος. Μάνατζμεντ και διοίκηση», διάρκειας 14 μηνών. Το σεμινάριο έχει ήδη ξεκινήσει και συμμετέχουν σε αυτό τόσο μόνιμοι εκπαιδευτικοί όσο και πτυχιούχοι συναφών σχολών.

Το θέμα του σεμιναρίου αντικατοπτρίζει ακριβώς την κατεύθυνση στην οποία η σημερινή πολιτική προσανατολίζει το σχολείο, καθώς και την αντίληψη που έχουν για αυτό τα στελέχη της εκπαίδευσης της περιοχής μας: το σχολείο – επιχείρηση, το σχολείο της αγοράς, στο οποίο βασικός πυλώνας θεωρείται η «ηγεσία» και στο οποίο ο σύλλογος διδασκόντων δεν είναι παρά το άθροισμα των υπαλλήλων του, χωρίς κανέναν άλλο ρόλο πέρα από τη διεκπεραίωση και την πειθαρχία. Παρόλο που τα αντικείμενα που αποτελούν τις διδακτικές ενότητες ανταποκρίνονται σχεδόν σε όλο το φάσμα του επιστητού ή αλλιώς σε ό,τι βρισκόταν σε σχετική συνάφεια με τα τυπικά προσόντα των επιμορφωτών, ο τίτλος που επιλέχτηκε ξαφνιάζει με την αφοπλιστική ειλικρίνειά του ως προς την παιδαγωγική φιλοσοφία των εμπνευστών.

Πέρα από το αντικείμενό του, χαρακτηριστική είναι η διάρκεια του σεμιναρίου, αφού είναι προσδιορισμένη με τέτοιο τρόπο, ώστε οι συμμετέχοντες να πριμοδοτηθούν με ένα μόριο στην ατομική τους αξιολόγηση. Μαζί με τους ιδιώτες και τα αμφίβολης ποιότητας επιμορφωτικά ιδρύματα, τώρα και οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης αναλαμβάνουν δράση στην προσφορά εφοδίων (προς το παρόν δωρεάν) στο πλαίσιο του ανθρωποφαγικού ανταγωνισμού μεταξύ των συναδέλφων ενόψει της αξιολόγησης. Επιμόρφωση για τους τύπους και με το κιλό. Ουσία μηδέν.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο τρόπος επιλογής των συμμετεχόντων έγινε με εντελώς αδιαφανή κριτήρια. Ούτε καν με κλήρωση και χωρίς να δημοσιοποιηθούν τα κριτήρια επιλογής. Και για να κλείσουν κάποια στόματα συναδέλφων που είχαν επενδύσει ελπίδες στη συμμετοχή τους, από 80 ο αριθμός των επιμορφούμενων εκτινάχτηκε σε πάνω από 190!

Για το εκπαιδευτικό κίνημα η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών είναι πάγιο αίτημα. Μια επιμόρφωση όμως σοβαρή, με αντικείμενο την ουσιαστική βελτίωση των παιδαγωγικών μας πρακτικών και την παρέμβαση σε ζητήματα κρίσιμα για τη σχολική ζωή, όπως οι σχέσεις με τους μαθητές και η συναισθηματική και γνωστική στήριξή τους. Και βέβαια, μια επιμόρφωση ετήσιας διάρκειας, στην οποία όλοι και όλες θα συμμετέχουμε κυκλικά, σε συνεργασία με τα παιδαγωγικά τμήματα του δημόσιου πανεπιστήμιου και με απαλλαγή από τα διδακτικά καθήκοντα στη διάρκειά της. Μια επιμόρφωση ουσίας και όχι ένα παζάρι ελπίδας για επιβίωση από την αξιολόγηση της ανασφάλειας και των απολύσεων.

Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Έρανος για οικονομική στήριξη



     Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Κιλκίς εκφράζει τη λύπη του για τον αιφνίδιο θάνατο του συναδέλφου Μπακλαβά Αχιλλέα του κλάδου ΠΕ03.
     Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Κιλκίς αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την οικονομική στήριξη της οικογένειας  του συναδέλφου. Θέλουμε να τονίσουμε ότι η σύζυγος του δεν εργάζεται και μεγαλώνει ένα παιδί 3 ετών.
     Παρακαλούμε τους συναδέλφους  που θέλουν να βοηθήσουν να καταθέσουν χρήματα στο λογαριασμό 6073-010123-941 της τράπεζας ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Οι συνταξιοδοτήσεις στο ΠΥΣΔΕ ν. Κιλκίς




ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
 της αιρετού του ΠΥΣΔΕ  Ν.ΚΙΛΚΙΣ  ΜΑΤΣΑΚΙΔΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Email:matsakidou2@gmail.com
6938824254
 εκπροσώπου των ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ (ΣΥΝΕΚ)

Συνταξιοδότηση  Καθηγητών Ν.ΚΙΛΚΙΣ(19)

Α)Αιτήσεων- Παραιτήσεων  από την υπηρεσία στο ΠΥΣΔΕ ΚΙΛΚΙΣ(17)
Ενημερώνονται οι συνάδελφοι ότι ο αριθμός εκπαιδευτικών κατά  ειδικότητα που υπέβαλαν αίτηση παραίτησης στο ΠΥΣΔΕ ΚΙΛΚΙΣ στις οριζόμενες προθεσμίες (20 έως 30-4-2014) είναι ο εξής:

ΚΛΑΔΟΣ- ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ                       ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ
ΠΕ02 Φιλόλογοι                                                 2
4
ΠΕ03 Μαθηματικοί                                             2
3
ΠΕ04.01-02-05                                                   6
1
ΠΕ06 Αγγλικής Φιλολογίας                                4
1
ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής                                      1
1
ΤΕ01                                                                   2
4

1

Επισημαίνεται ότι ο ακριβής αριθμός συνταξιοδοτήσεων θα οριστικοποιηθεί στις αρχές Ιουνίου αφού όσοι εκπαιδευτικοί υπέβαλαν αίτηση παραίτησης έχουν τη δυνατότητα να την ανακαλέσουν έως 30-5-2014

 Β)Αυτοδίκαιες  Απολύσεις (2)
   ΚΛΑΔΟΣ- ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ                       ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
       ΠΕ17                                                                              1
       ΠΕ12                                                                               1