κυλιομενο μενου

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΗΣ ΕΛΜΕ Ν. ΚΙΛΚΙΣ

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ  καλεί τους συναδέλφους να παρευρεθούν στη ανοιχτή συνεδρίαση του Δ.Σ της ΕΛΜΕ Κιλκίς την ΠΕΜΠΤΗ  27-06-2013 και ώρα 12.30  στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς, με θέμα  τα   μέτρα που προωθεί το Υπουργείο στην παιδεία,   αύξηση ωρών υπολογισμού των οργανικών θέσεων, ισοπέδωση ιδιαιτεροτήτων σχολείων, περιοχών και νομών, στοίβαγμα μαθητών στα τμήματα.

Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Ημερίδα για το συνταξιοδοτικό

   Ημερίδα με θέμα το συνταξιοδοτικό θα διοργανώσει το Νομαρχιακό
Τμήμα Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Κιλκίς, την Κυριακή 30 Ιουνίου 2013 και ώρα
10.00  το πρωί,  στην Αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς. 
Ομιλητής θα είναι ο οικονομολόγος – σύμβουλος εργασίας,  
Ιωάννης Σωπασής.

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Ψήφισμα του ΔΣ της ΕΛΜΕ ν. Κιλκίς για το κλείσιμο της ΕΡΤ

ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΡΤ ΑΥΡΙΟ ΕΜΕΙΣ!!!                                                   
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ 
Η κυβέρνηση υιοθετώντας τη λογική του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», μας ανακοίνωσε το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης, με πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Έτσι απολύονται 3000 εργαζόμενοι. Μετά και την προληπτική επιστράτευση των εκπαιδευτικών φάνηκε πλέον καθαρά ο... αντιδημοκρατικός κατήφορος της κυβέρνησης, που κυβερνά με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, καταργώντας ουσιαστικά τη βουλή και το Σύνταγμα. Η κυβέρνηση μίλησε για αδιαφάνεια και σπατάλες. Προφανώς πρόκειται για μία δημόσια αυτοκριτική της κυβέρνησης, αλλά και όλων των προηγούμενων για την κατάντια της δημόσιας τηλεόρασης διότι αυτοί ευθύνονται για όλα τα «δεινά» που χρεώνουν τώρα στους εργαζόμενους. Πρόκειται για μία πράξη ενάντια στην ανεξάρτητη δημοσιογραφία, ενάντια στην πολυφωνία και τη δημοκρατία. Στην Ελλάδα των μνημονίων η ενημέρωση αφήνεται, πλέον, στα χέρια των ιδιωτικών συμφερόντων. Θέλουν να κόψουν και να ράψουν τη δημόσια ραδιοτηλεόραση στα μέτρα τους. Την θέλουν απόλυτα ελεγχόμενη ώστε να είναι ακίνδυνη. Αυτά είναι τα όρια της δικής τους αντίληψης περί δημοκρατίας.Κατ’ αναλογία με την ΕΡΤ και με το ίδιο σκεπτικό - για λόγους οικονομίας- οι επόμενοι στόχοι θα είναι θέατρα, πολιτιστικοί οργανισμοί- σχολεία και πανεπιστήμια. Εμείς οι εκπαιδευτικοί που τόσο μας έχει βοηθήσει στη δουλειά μας, μέσω της εκπαιδευτικής τηλεόρασης και των πολύτιμων αρχείων της, συμπαραστεκόμαστε στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ που υπερασπίζονται το αγαθό της δημόσιας αντικειμενικής ενημέρωσης, το δικαίωμα στην εργασία.
Ο Πρόεδρος                                                                              Ο Γεν. Γραμματέας

Ξενέλης  Γιώργος                                                                     Γεωργούσης  Ιωάννης

                                                                                        
Υπεύθυνος του blog: Πολυχρονιάδης Γιώργος

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Δελτίο τύπου

Με  επιτυχία  πραγματοποιήθηκε η παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης την  Παρασκευή 31/5/13 των εκπαιδευτικών  του Νομού  Κιλκίς.  Οι  εκπαιδευτικοί   απαιτούν  να σταματήσουν  οι υποχρεωτικές μετακινήσεις και απολύσεις μονίμων εκπαιδευτικών, να σταματήσει η επιστράτευση.   Η ΕΛΜΕ Κιλκίς  το απόγευμα της Παρασκευής 31/5/13  συμμετείχε στο μεγάλο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.




Υπεύθυνος του blog: Πολυχρονιάδης Γιώργος