κυλιομενο μενου

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Πρόγραμμα εκδρομής στο Βουκουρέστι

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΣΙΝΑΙΑ
4 ΗΜΕΡΕΣ ΟΔΙΚΩΣ

1η ημέρα: Κιλκίς  - Βουκουρέστι ( 650 χλμ )
Συγκέντρωση και αναχώρηση από τα γραφεία μας στις 06:00 για Προμαχώνα.  Περνώντας τα σύνορα και κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις φτάνουμε στο Ρούσε. Συνεχίζουμε και περνώντας την Γέφυρα της Φιλίας πάνω από τον Δούναβη φτάνουμε στο Βουκουρέστι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και δείπνο. Στη συνέχεια χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Εκδρομή της ΕΛΜΕ ν. Κιλκίς στο Βουκουρέστι

Τετραήμερη εκδρομή στο Βουκουρέστι


Η ΕΛΜΕ ν. Κιλκίς διοργανώνει 4ήμερη οδική εκδρομή στο Βουκουρέστι από τις 2 Ιουλίου μέχρι τις 5 Ιουλίου 2011. Η αναχώρηση θα γίνει από το Κιλκίς το Σάββατο το πρωί  2/7/2011 και η επιστροφή την Τρίτη το βράδυ 5/7/2011. Η εκδρομή περιλαμβάνει: Μεταφορά και περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα, διαμονή σε ξενοδοχείο 5* (MARRIOTΤ) με πρωινό, τοπικό ξεναγό για 2 ημέρες, αρχηγό – συνοδό, ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής. Η τιμή της εκδρομής είναι 180Ευρώ. Για τους αναπληρωτές συναδέλφους η ΕΛΜΕ αποφάσισε να κάνει έκπτωση 25%. Παρακαλούνται οι συνάδελφοι που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν να το δηλώσουν οπωσδήποτε μέχρι την Τρίτη 31/5/2011 καταβάλλοντας και την 1η δόση των 80 Ευρώ ως προκαταβολή στα μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ:
1. Ξενέλη Γεώργιο τηλ. 6974019421
2. Πολυχρονιάδη Γεώργιο τηλ. 6937881237
3. Γεωργούση Ιωάννη τηλ. 6976514090
4. Λοκοβίτη Μιχάλη τηλ. 6976772134

Η 2η δόση 100Ευρώ θα καταβληθεί μέχρι την Παρασκευή 10-06-2011.
Το πλήρες πρόγραμμα θα σταλεί τις επόμενες ημέρες στα σχολεία και θα αναρτηθεί στο blog της ΕΛΜΕ  http://elmekilkis.blogspot.com/

Ανακοίνωση ΕΛΜΕ για την πρόταση συγχώνευσης των 2 ΕΠΑΛ

Θέμα: Διοικητική συγχώνευση του 1ου και 2ου  ΕΠΑΛ  Κιλκίς

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Κιλκίς στις 4/5/2011 ημέρα Τετάρτη και ώρα 13:30 συναντήθηκε με το Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης στο γραφείο του και ενημερώθηκε για την πρόταση που του ζητήθηκε όπως μας ενημέρωσε από την Περιφέρεια για διοικητική συγχώνευση του 1ου και 2ου ΕΠΑΛ Κιλκίς. Στη συνέχεια έγινε Δ.Σ στα γραφεία της ΕΛΜΕ στις 14:45 με παρόντα όλα τα μέλη και ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν και η διοικητική συγχώνευση των δύο ΕΠΑΛ της πόλης του Κιλκίς. Ομόφωνα το Δ.Σ διαφώνησε στη διοικητική συγχώνευση των δύο ΕΠΑΛ διότι πιστεύουμε ότι είναι συγχώνευση από το «παράθυρο» σε βάθος χρόνου που διαταράσσει τη σωστή λειτουργία και των δύο σχολικών μονάδων και δεν τις βελτιώνει.
Αναφέρουμε επιγραμματικά μερικές παραμέτρους που δείχνουν ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό:
1.     Πως είναι δυνατόν δύο κτήρια που βρίσκονται σε απόσταση πάνω από 1500 μέτρα να έχουν ένα διευθυντή και να λειτουργούν δίχως κανένα πρόβλημα;
2.     Εφόσον θα λειτουργούν τμήματα και στα δύο συγκροτήματα ποιος ο λόγος να μην υπάρχουν δυο Διευθυντές μήπως τα 200 Ευρώ του Διευθυντικού επιδόματος;
3.     Οι 312 μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ και οι 251 του 2ου ΕΠΑΛ δεν είναι αριθμοί ικανοί για να δικαιολογούν την ανεξάρτητη λειτουργία τους;
4.     Η μεταφορά του τμήματος της Πληροφορικής εξ ολοκλήρου στο 1ο ΕΠΑΛ και αντιπαιδαγωγική είναι διότι δε νοείται ΕΠΑΛ δίχως τμήμα Πληροφορικής και επιπλέον ο αριθμός των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ αυξάνεται επικίνδυνα.

 Ο πρόεδρος                                                                                   Ο Γραμματέας
Ξενέλης Γεώργιος                                                                  Λοκοβίτης Μιχαήλ

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Συνεδρίαση Δ.Σ. ν.Κιλκίς στις 4-5-2011

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ συνεδρίασε στις 4-5-2011 στο γραφείο της ΕΛΜΕ στις 15.30 παρουσία και των 7 μελών του και αποφάσισε:
1. Να διαμαρτυρηθεί για τη χορηγία προς το γυμνάσιο - λυκειακές τάξεις Ν. Αγιονερίου. Το κείμενο έχει αποσταλεί στα σχολεία και έχει αναρτηθεί στο blog.
2. Να εκφράσει την αντίθεσή του στην επιχειρούμενη από τη διεύθυνση διοικητική συγχώνευση των 2 ΕΠΑΛ της πόλης του Κιλκίς.
3. Να ζητήσει προσφορές από τα τουριστικά πρακτορεία της πόλης για την εκδρομή που θα διοργανώσει η ΕΛΜΕ στο Βουκουρέστι.

Συντάκτης: Πολυχρονιάδης Γεώργιος 

Απόφαση Δ.Σ. ΕΛΜΕ ν. Κιλκίς σχετικά με την χορηγία προς το Γυμνάσιο - λυκειακές τάξεις Ν. Αγιονερίου

Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε Κιλκίς ομόφωνα αποφάσισε σε συνεδρίαση στις 4/5/11 και ώρα 15.30 ότι δεν συμφωνεί με τις ενέργειες της Διευθύντριας του Γυμνασίου-Λ.Τ. Ν. Αγιονερίου να προχωρήσει στην αναζήτηση εξεύρεσης πόρων από κοινωφελή ιδρύματα για την αναβάθμιση του τεχνολογικού εξοπλισμού του σχολείου, χωρίς να υπάρχει απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων, που είναι το κυρίαρχο όργανο λήψης αποφάσεων για τη λειτουργία της σχολικής μονάδας.

Η απόφαση αυτή του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. στηρίζεται στην πάγια θέση του κλάδου ότι ο αποκλειστικός υπεύθυνος, συνταγματικά κατοχυρωμένος, να εξασφαλίζει επαρκή χρηματοδότηση για την απρόσκοπτη λειτουργία του σχολείου είναι το κράτος.

Τέτοιες πρωτοβουλίες, όσο αθώα και καλοπροαίρετα κι αν συλλαμβάνονται και υλοποιούνται, εκθέτουν το δημόσιο σχολείο. Ιδιαίτερα σήμερα στην εποχή της συστηματικής αποδόμησης του ως δημόσιου και κοινωνικού αγαθού ανάλογες πρωτοβουλίες ανοίγουν το δρόμο στο «σχολείο της αγοράς», δηλαδή της αναζήτησης χορηγών από το διευθυντή-μάνατζερ, με όλες τις πιθανές οικονομικές και άλλες εξαρτήσεις που μπορεί να προκύψουν στο μέλλον σε σχέση με το περιεχόμενο σπουδών και τις συνθήκες εργασίας των εκπαιδευτικών.

Για τους παραπάνω λόγους καλούμε τη Διεύθυνση του σχολείου να μην προχωρήσει στην ονοματοδοσία της αίθουσας με το όνομα Πρόδρομος Αθανασιάδης «Μποδοσάκης», διότι η αίθουσα χτίστηκε με χρήματα του ελληνικού δημοσίου.